Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zeman s Konfalom brali na Rally Liptov víťazstvo v triedach X1 aj A1

Tuesday, 07. 11. 2023 - 09:51, Miroslav Majláth   

Zeman s Konfalom brali na Rally Liptov víťazstvo v triedach X1 aj A1

11. Rally Liptov 2023 uzavrela tohtoročný seriál Slovenský rally pohár. V rámci podujatia sa na tratiach predstavili aj jazdci Regionálneho rally poháru a v rámci predposledného kola seriálu Minirally Cup.

 

Tibor Szabosi

A práve v posledných dvoch seriáloch bojovala aj popradská posádka Stanislav Zeman – Ján Konfal jazdiaca na vozidle Suzuki Swift 1,3 Gti 4x4. A treba povedať, že bojovala viac ako dobre. Vo svojej triede či už X1 v seriáli Regionálny rally pohár, ale aj A1 v rámci seriálu Minirally Cup nenašli premožiteľa a po zásluhe vyhrali.  

Tibor Szabosi

„Súťaž bola veľmi pekná. Na prvej rýchlostnej skúške sme už jazdili, druhá bola úplne nová a tak bolo podstatné urobiť poriadny rozpis a v ostrom tempe ho aj poriadne počúvať. To všetko sa nám podarilo, Jano diktoval perfektne za čo mu patrí moja vďaka. Na tratiach sme si užili takmer všetko čo sa na rally zažiť dá, aj mokro, aj blato, aj rýchle aj technické pasáže. Navyše na prejazde aj policajtov, ktorí nás zastavili a platili sme pokutu za prekročenie rýchlosti.

Tibor Szabosi

Potešilo nás, že sme zo šiestich možných rýchlostiek vyhrali v naše triede päť a na jednej sme, vďaka nehode jedného z áut štartujúcich pred nami, mali pridelený náhradný čas. Na cieľovej rampe sme tak brali poháre za víťazstvo v triede X1 započítavanej do Regionálneho rally poháru, ale aj v triede A1 v rámci seriálu Minirally Cup. Rád by som aj touto cestou poďakoval všetkým partnerom, ktorí nás podporujú, celému tímu za perfektne zvládnutú prípravu a samozrejme našim rodinám za podporu,“ povedal spokojný Stano Zeman po prejazde cieľom.

Tibor Szabosi

Popradčanov Stana Zemana a Jána Konfala teraz čaká odblatenie auta, jeho rýchla kontrola a následne, už o dva týždne, štart v rámci 14. AUTO SHOW 2023 na Slovakia Ringu. Tu budú bojovať o body v rámci posledného kola seriálu Minirally Cup, v ktorom už v predstihu sú víťazi triedy A1, no v absolútnom poradí ešte nie je známe ktoré miesto obsadia.

Tibor Szabosi

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri