Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

ZEKO Racing Team medzi legendami na Barumke

Tuesday, 20. 08. 2024 - 20:36, Miroslav Majláth   

ZEKO Racing Team medzi legendami na Barumke

Star Rally Historik spoločne s Legendami je v rámci Barum Czech Rally Zlín veľmi sledované podujatie. V tomto roku si ho vyskúšala aj posádka slovenského ZEKO Racing Teamu.

 

B. Štrauch;dsc-2371-2.jpg

Miroslav a Peter Pollágovci spoločne s vozidlom Suzuki Swift 1,3 GTi 4x4 si na vlastnej koži vyskúšali, aké to je predstaviť svoje umenie pred tisíckami nadšených rally fanúšikov.

ZEKO Racing Team

„Už príjazd do Zlína bol neskutočný. Všade to žilo rally disciplínou, po celom meste bolo neskutočné množstvo nedočkavých fanúšikov. No bolo to proste ako splnenie detského sna. A to sme ešte nevedeli aké nádherné rýchlostné skúšky nás čakajú,“ začal s rozprávaním Miro Pollág.

B. Štrauch;dsc-1185-9.jpg

Miro s Petrom si užívajú spoločný debutový rok v rally aute, pričom na Slovensku absolvovali zatiaľ iba podujatia zaradené do Regionálneho Rally Poháru, alebo Mini Rally Cupu. Teraz sa premiérovo predstavili divákom v rámci naozaj veľkej súťaže. Samozrejme prípravy, ako aj absolvovanie takej súťaže akou je Barum Czech Rally Zlín bolo niekoľkokrát náročnejšie.

ZEKO Racing Team

„Na slovenských tratiach nám stačí na celú sezónu jeden zošit. Tu sme minuly hneď dva, ktoré boli kompletne zapísané. Už pri písaní rozpisu sme pochopili aká je táto súťaž náročná. A to my sme ju absolvovali v skrátenej verzii v rámci Star Rally Historik, v kategórii Lengend, kde sa nemeria čas. Ale musím povedať, že sme si to poriadne užili. V rámci zdolávania tratí sme zažili nesmierne horko, ale aj poriadne lejaky a krupobitie. Za sucha sme sa snažili ísť naplno, no na mokrých tratiach, kde bolo vyťahané množstvo blata sme radšej volili pokojnejšie tempo. Ale užili sme si aj skoky na množstve horizontov, ktoré na tratiach boli. Auto fungovalo perfektne za čo patrí vďaka Stanovi Zemanovi a Jančimu Konfalovi. Fakt to bolo niečo neskutočné a keď som na začiatku hovoril, že to bolo splnenie detského sna, po absolvovaní súťaže to platí päťnásobne. Sme aj so synom neskutočne šťastní, že sa nám to podarilo a radi by sme sa do Zlína niekedy ešte vrátili. Vďaka patrí všetkým partnerom ZEKO Racing Teamu za podporu, ako aj našim rodinám, že nám túto našu radosť doprajú,“ doplnil spokojný a usmiaty Miroslav Pollág v cieli.

B. Štrauch;dsc-1157-10.jpg

ZEKO Racing Team teraz čakajú tri voľné víkendy a potom 3. Rally Dobšiná 2024.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri