Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zaneti Motorsport čaká krst ohňom

Tuesday, 20. 03. 2018 - 19:39, Ľuboš Kašický   

Zaneti Motorsport čaká krst ohňom

Na prahu novej sezóny vstupuje na slovenskú rely scénu nový tím Zaneti Motorsport, ktorého šéfom je Ivan Mutňanský a posádku tvorí majstrovská dvojica Jaroslav a Erik Melichárkovci.

 

Tibor Szabosi;asf-7258-1.jpg

Ešte skôr než začne hlavná sezóna úvodným podnikom Majstrovstiev Slovenska v Prešove (13. - 14.apríl 2018), absolvoval Zaneti Motorsport tím predsezónne testy vo Vyškove a následne už tento víkend odštartuje aj na silno obsadenej valašskej rely vo Valašskom Meziříčí. To všetko v mene čo najlepšej prípravy na slovenský „majstrák".

Tibor Szabosi;asf-7045-4.jpg

„Som nesmierne rád, že sa nám podarilo dať dokopy fantastických ľudí a vytvoriť nový tím Zaneti Motorsport. Je to pre nás všetkých veľká výzva postaviť sa s modernou technikou a majstrovskou posádkou na štart MSR," neskrýva radosť šéf tímu, Ivan Mutňanský. „Verím, že ak vydrží technika, tak by sme mohli pomýšľať na pódiové umiestnenia. Želám si preto, aby nám sezóna vyšla a výsledkami sme sa mohli poďakovať všetkým našim partnerom, členom tímu aj fanúšikom, ktorí nám držia palce."

Tibor Szabosi;asf-7069-1.jpg

Jara Melichárka s bratom Erikom predstavovať netreba. Je to majstrovská posádka z roku 2015, ktorá po rokoch s kokpite Fiesty WRC, respektíve vlaňajšej „ochutnávke" Fabie R5 v úvode sezóny, teraz presedlala do modernej Fiesty R5. „Prišla ponuka od Ivana Mutňanského a tak sme ani na moment neváhali," priznáva Jaro Melichárek, ktorý si Ford Fiestu R5 vyskúšal vôbec prvýkrát len pár dní pred štartom na Valašskej Rally, počas testov vo Vyškove. „Bol to úžasný pocit vyskúšať si novú špičkovú techniku R5. Prekvapilo ma, ako Fiesta výborne brzdí. Výkonom je to porovnateľné, no zjavne lepší je podvozok R5-ky, ako WRC-čka. Z auta mám naozaj veľmi dobrý pocit a myslím si, že mi sadne lepšie, ako Fabia R5. No jedna vec je pocit a druhá čas na stopkách. Pravda sa teda ukáže až v Prešove."

Tibor Szabosi;asf-7038-1.jpg

Nový tím Zaneti Motorsport chce v tejto sezóne absolvovať kompletný slovenský rely šampionát (MSR 2018) a k tomu vybrané podniky českého „majstráku" (MČR). Ak sa podarí naplniť všetky plány, tak by v kalendári nemal chýbať ani minimálne jeden podnik Majstrovstiev sveta (WRC) a určite tiež v našich končinách veľmi uznávaná Barum Rally v Zlíne. „Valašska je vlastne naša premiéra. Ideme sem s cieľom zoznámiť sa s novou technikou a zvyknúť si na ňu. Samozrejme, že sa tešíme aj na príležitosť konfrontácie s veľmi silno obsadeným štartovým poľom v Čechách, keďže je to prvé podujatie českého „majstráku"," vysvetľuje Jaro Melichárek.

Tibor Szabosi;asf-7226-2.jpg

37.Kowax Valašská Rally Valmez 2018 je dvojdňová súťaž s centrom vo Valašskom Meziříčí na Morave. Štartuje v sobotu 24.marca a prvých sedem meraných úsekov meria spolu 82 kilometrov. Druhá, nedeľňajšia etapa je ešte o jednu eresku dlhšia a na posádky čaká ďalších 90 ostrých kilometrov. Celá súťaž má spolu 173 ostrých kilometrov (15 RS) a 582 km vrátane prejazdov. Niet preto lepšieho krstu ohňom pre nový tím Zaneti Motorsport.

Fotogaléria z testu Ford Fiesta R5 pred Valašskou Rally

melicharek-web-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri