Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Začína druhý ročník Slovenského Okruhového Pohára

Saturday, 15. 02. 2014 - 21:52, Public relations   

Začína druhý ročník Slovenského Okruhového Pohára

Slovenský Okruhový Pohára začne druhý ročník 14. marca pretekmi na Slovakia Ringu. Podobne ako v premiérovej sezóne, aj teraz ponúka seriál možnosť mladým talentovaným jazdcom rozvíjať svoj talent v bezpečí profesionálnych okruhov za nízke náklady. Skúsení pretekári môžu využiť Slovenský Okruhový Pohár na testovanie techniky a tréning mimo svojich seriálov a súťaži. Vieme, aký dôležitý je pre jazdcov voľný víkend, kedy majú čas venovať sa rodine, či iným aktivitám. Myšlienkou pretekov je prísť na v piatok okruh, zabaviť sa pretekaním, večer strávil v pohodlí domova s rodinou a začať plnohodnotný víkend.

Tibor Szabosi;gh7p5515-2.jpg

Každé podujatie Slovenského Okruhového Pohára ponúkne pretekárom dva 20 minútové preteky s letmým štartom, ktorým bude predchádzať voľný a meraný tréning. Začíname prvými pretekmi 14. marca na Slovakia Ringu. Jazdci si zmerajú sily na neobvyklej konfigurácii trati, Slovakia Ring variant 1. Prečo variant 1? Na túto otázku máme jednoduchú odpoveď. Vzhľadom na rekonštrukciu druhého horizontu, nie možné v marci jazdiť na najdlhšej konfigurácii okruhu. Síce je variant 1 s dĺžkou 3737 m kratší ako v prípade štvorky, ale určite nie menej zaujímavý.
Po cieľovej rovinke jazdci vchádzajú na do prvej zákruty, ktorú musia prejsť inak ako sú zvyknutý z najdlhšej varianty. Výjazd z nej ich privedie na tretí horizont, ale v opačnom smere. Pokračujú cez tiahlu pravotočivú zákrutu k najpomalšiemu miestu na okruhu, ktoré ponúka vynikajúcu príležitosť na predbiehanie. Nasleduje technická časť, náročná na voľbu stopy. Tu môžu pretekári správnym prejazdom veľa získať, no rovnako veľa stratiť. Celú vnútornú časť okruhu, od tretieho horizontu až po poslednú zákrutu idú jazdci v opačnom smere ako pri variante 4. Práve táto časť je veľmi zaujímavá a umožní rýchlejší nájazd do poslednej zákruty, ktorá privedie pretekárov na cieľovú rovinku.
Dlhodobá predpoveď počasia hlási slnečnú prvú polovicu marca s teplotami do 10°C. Krásne jarné počasie je ideálne na prvé preteky. Podľa predpovede sa nám na vyhne dážď, čo dáva po dlhej zime ideálnu príležitosť vytiahnuť autá z garáží a dielní.

Tibor Szabosi;gh7p6191-1.jpg

Prvé podujatie Slovenského Okruhového Pohára ponúkne jazdcom 5 hodinový program. Registrácia na preteky už beží plnom prúde na stránke seriálu www.okruhy.sk. Nezabudnite si pozrieť časový harmonogram:

1. Hodina:
20min. voľný tréning pre STC (small touring cars)
20min. voľný tréning pre BTC (big touring cars)
20min. voľný tréning pre OFC (open and formula cars)

2. Hodina:
20min. meraný tréning pre STC
20min. meraný tréning pre BTC
20min. meraný tréning pre OFC

3. Hodina:
pretek č.1 20min. letmý štart pre STC
pretek č.1 20min. letmý štart pre BTC

4. Hodina:
pretek č.1 20min. letmý štart pre OFC
pretek č.2 20min. letmý štart pre STC

5. Hodina:
pretek č.2 20min. letmý štart pre BTC
pretek č.2 20min. letmý štart pre OFC

Tibor Szabosi;gh7p5465-2.jpg

Štartovné môžu jazdci zaplatiť dvoma spôsobmi, buď na účet Slovenského Okruhového Pohára do 14 dní pred pretekmi, alebo registrovaní jazdci priamo na mieste:

• Štartovné uhradené na účet organizátora 14 dní pred pretekom 139,- eur
• Štartovné pre prihláseného jazdca hradené na mieste 159,-eur

Slovenský okruhový pohár

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri