Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

XIV. Rally Tríbeč má svojho víťaza

Sunday, 02. 06. 2013 - 23:03, Martin Trenkler   

XIV. Rally Tríbeč má svojho víťaza

Úradujúci majstri Slovenska Grzegorz Grzyb a Robert Hundla (RUFA Šport, Ford Focus WRC) sú absolútnymi víťazmi XIV. Rally Tríbeč. V cieli pätnástej rýchlostnej skúšky ich delilo od druhých Jara a Erika Melichárekovcov (MELICO Racing, Citroen C4 WRC) len 3,3 s! Tretí skončili Jozef Béreš ml. a Zoltán Repás (L Racing, Subaru Impreza R4).

Dramatická rally pokračovala v nedeľu druhou etapou. Na pláne boli tri prejazdy dvomi traťami Uhrovec (Uhrovec-Dolné Vestenice) a Tríbeč (Veľké Uherce-Skýcov), čo predstavovalo dovedna 67,5 súťažných kilometrov. Grzyb s Hundlom vyhrali sobotňajšiu súťaž a pred štartom prvej nedeľňajšej skúšky Uhrovec 1 (RS 10) mali 27,8 sekundový náskok pred druhými Melichárekovcami. Tých v sobotu prenasledovala smola a tak im ostávalo pevne dúfať, že druhá etapa dopadne podstatne lepšie.

mg-9312.jpg

Melichárekovci vyhrali prvú skúšku dňa a stiahli tak 3,4 s z času Grzybovcov. Vysychajúcim tratiam sa vyhýbal dážď, ten však na záver zdramatizoval celú akciu. Len 0,4 s delilo víťazov RS 11 Grzyba/Hundlu od druhých Melichárekovcov. Na druhom prejazde uhroveckou skúškou posádka Citroenu C4 WRC vrátila útok víťazstvom, 3,5 s pred Fordom Focus WRC. Takmer štrnásťkilometrovú a zároveň najdlhšiu trať víkendu potom absolvovali pretekári MELICO Racing a RUFA Šport s identickými časmi. Nasledoval posledný prejazd Uhrovcom a opäť víťazstvo Melichárekovcov. Stiahli ďalšie tri sekundy a ich strata na Grzybovcov predstavovala zdanlivo neprekonateľných 18,3 s. Potom však nasledovala záverečná skúška dňa, nad ktorou sa strhla prietrž mračien. Grzybovci si vzali pneumatiky na stredne mokrú trať a rovnaké obutie mali aj Melichárekovci. Tí využili poslednú šancu zabojovať a v komplikovaných podmienkach stiahli na Grzyba až 15 sekúnd (!). Citroen C4 WRC napriek stíhacej jazde došiel do cieľa s konečnou 3,3-sekundovou stratou na víťaza.

mg-9402.jpg

"Posledný prejazd bol v poriadku. Kontrolovali sme si dnešný náskok a išli sme to, čo sme potrebovali. Dnešné víťazstvo je veľmi cenné a pre vývoj šampionátu môže byť dôležité," povedal na záver sklamaný, ale aj šťastný Jaro Melichárek.

Grzegorz Grzyb pred slávnostným vyhlasovaním povedal: "Záverečný prejazd bol pre nás veľmi náročný. Mali sme informáciu, že prvá rýchlostná skúška bude mokrá, a tak sme dali vpredu mokré pneumatiky. Bolo však sucho. Najväčší problém vznikol na poslednej skúške, pretože sme mali vzadu tvrdé sliky a v úvodnej časti, kde veľmi pršalo, auto nefungovalo. Preto sme stratili veľa času, avšak v celkovom súčte sme vyhrali, takže sme veľmi spokojní."

Spokojnosť v cieli neskrýval ani tretí Jožko Béreš ml.: "Išlo sa nám veľmi dobre, miestami sme možno trochu riskovali. Na záver zapršalo, avšak my sme mali celý víkend dobre zvolené pneumatiky, takže som maximálne spokojný. Po včerajších problémoch s motorom som takýto výsledok nečakal."

mg-9425.jpg

Konečné poradie XIV. Rally Tríbeč:
1. Grzyb/Hundla, 2. Melichárek/Melichárek (+ 0:03,3 s), 3. Béreš/Répas (+ 2:49,4 s), 4. Trněný/Pritzl (+ 3:27,6 s), 5. Drotár/Bánoci (+ 3:37,9 s), 6. Ondrej/Gomori (+ 5:08,7 s), 7. Semerád/Mozner (+5:34,8 s), 8. Kukučka/Podobník (+ 6:25,5 s), 9. Majerčák/Kollárik (+6:32,3 s), 10. Viana/Galmiche (+7:47,4 s).

V Súťaži tímov zvíťazil tradične L Racing pred MELICO Racing a tretím Slovakia Rally System.

Trate Uhrovec-Tríbeč-Uhrovec dnes absolvovali posádky Slovenského rally pohára. Celkové víťazstvo si odniesla posádka Kysucký/Pečner (Seat Ibiza 1,9 TDI) pred dvojicou Kundlák/Hranka (Honda Civic) a tretími Kekeňákom/Bernáthom (Škoda Felicia).

Martin Trenkler, tlačové stredisko XIV. Rally Tríbeč

mg-9530.jpg

mg-9572.jpg

mg-9602.jpg

mg-9613.jpg

mg-9552.jpg

mg-9485.jpg

mg-9433.jpg

 

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri