Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Maďarsko

XIQIO Racing Team sa cez víkend opäť sťahuje do Maďarska

Thursday, 13. 06. 2024 - 11:19, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team sa cez víkend opäť sťahuje do Maďarska

Slovenský XIQIO Racing Team smeruje so Škodou Fabia Rally2 evo po troch týždňoch opäť na maďarský rally šampionát. V tomto prípade na podujatie 57. Mecsek Rally 2024.

 

Slavomír Ďuroš;img-1531-8.jpg

Po podujatí, ktoré sa konalo v severovýchodnom maďarskom meste Diósgyör, sa presúva maďarský rally šampionát na juh krajiny, do mesta Pécs. Práve tu sa bude konať rally podujatie 57. Mecsek Rally 2024. Podujatie je pritom započítavané do seriálu FIA European Historic Rally Championship, seriálov FIA Central European Zone súdobých, ale aj historických vozidiel, Mitropa Rally Cupu a samozrejme do viacerých maďarských majstrovstiev. Tieto všetky majstrovstvá nakoniec podľa zoznamu prihlásených prilákali viac ako stopäťdesiat súťažných posádok. Medzi nimi nebude chýbať ani dvojica József Trencsényi a Gábor Verba jazdiaca na Škode Fabia Rally2 evo slovenského XIQIO Racing Teamu.

Slavomír Ďuroš;img-1522-10.jpg

„Po Rally Diósgyör, kde József Trencsényi vyskúšal našu Škodu Fabia Rally2 evo sme sa dohodli na pokračovaní spolupráce v rámci celej tohtoročnej maďarskej rally sezóny. Čaká nás teda spolupráca vďaka ktorej budeme rovnako ako v minulom roku navštevovať Maďarsko veľmi často,“ povedal Marián Mičák, šéf slovenského XIQIO Racing Teamu.

Slavomír Ďuroš;img-1482-9.jpg

Poďme sa spoločne pozrieť na to čo nielen súťažnú posádku, ale aj Škodu Fabia Rally2 evo v rámci 57. Mecsek rally 2024 čaká a neminie. Samotná súťaž je koncipovaná ako dvoj etapová, pričom jej celkovú dĺžku organizátor naplánoval na takmer päťstosedemdesiat kilometrov. V tomto počte sa už schováva aj viac ako stošesťdesiatpäť meraných kilometrov, ktoré sú rozdelené do dvanástich rýchlostných skúšok. Z nich presnú polovicu, čiže šesť absolvujú súťažiaci počas prvej etapy (v piatok 14.6.2024) a druhú polovicu v sobotu (15.6.2024). Štart prvého meraného úseku je plánovaný od 14:00 hodiny v piatok a cieľ celej súťaže je naplánovaný na sobotu tesne pred 17-tou hodinou. O tom ako sa darilo posádke József Trencsényi – Gábor Verba a Škode Fabia Rally2 evo vás budeme informovať po prejazde cieľom.

Slavomír Ďuroš;img-1532-11.jpg

Miro Majláth  

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri