Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

XIQIO Racing po týždni smeruje späť do Poľska, teraz na Rajd Ślaska

Thursday, 07. 09. 2023 - 20:36, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing po týždni smeruje späť do Poľska, teraz na Rajd Ślaska

Slovenský XIQIO Racing Team sa v priebehu nadchádzajúceho víkendu predstaví opäť v spolupráci s poľskou posádkou Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel. Teraz to bude na Rally Silesia 2023.

 

Wojtek Wróblewski

Celkovo dvanásť vozidiel najvyššej špecifikácie R5, či Rally2 evo, ale aj ďalších desať vozidiel s pohonom všetkých štyroch kolies a množstvo veľmi rýchlych dvojkoliek. Celkovo viac ako päťdesiat súťažných posádok z troch európskych krajín a kompletná poľská rally špička. To všetko môžu zažiť fanúšikovia rally športu v priebehu druhého septembrového víkendu na Rally Silesia 2023 v okolí mesta Katowice.

Wojtek Wróblewski

V spolupráci s poľskou posádkou Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel sa slovenský XIQIO Racing Team predstavil už počas rzeszowskej rally. Rovnako tomu bolo aj počas minulotýždňového podujatia zaradeného do seriálu Tarmac Masters a inak tomu nebude ani v rámci nadchádzajúcej Rally Silesia 2023 (Rajd Ślaska 2023).

Wojtek Wróblewski

„Naša spolupráca, ktorá sa týka prípravy a prenájmu súťažného vozidla pre posádku Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel pokračuje úspešne ďalej. Aj keď v prípade minulotýždňovej súťaže a tej nadchádzajúcej, sme museli trochu improvizovať a použiť techniku z Keane motorsport. Dôvodom je fakt, že práve tohto týždňová súťaž v Poľsku koliduje s podujatím maďarských majstrovstiev v Győri. Trošku sme museli prerozdeliť sily v tíme, pričom niektorí členovia tímu smerujú do Poľska a iní zase do Győru. Verím, že sa Kacperovi s Jakubom bude dariť rovnako dobre ako tomu bolo počas minulého víkendu,“ vysvetlil Marián Mičák, šéf košického XIQIO Racing Teamu.

Wojtek Wróblewski

Rally Silesia 2023 (po poľsky Rajd Ślaska) štartuje v dňoch 8. – 10.9.2023 s centrom v meste Katowice. Na piatok (8.9.2023) pripravil organizátor pre všetkých zúčastnených slávnostný štart, ktorý sa bude konať od 19:00 hodiny. Následne účastníkov podujatia čaká štvorkilometrová super špeciálka priamo v meste Katowice. V sobotu a v nedeľu (9. – 10.9.2023) pripravil organizátor ďalších jedenásť rýchlostných skúšok, pričom divácky určite veľmi zaujímavá bude ôsma rýchlostná skúška. Tá sa bude konať ako posledná v sobotu na štadióne Ślaski v Krakowe. Súťaž bude dlhá viac ako šesťstosedemdesiat kilometrov, pričom v tomto počte je započítaných už aj viac ako stopäťdesiat ostrých kilometrov. Cieľ súťaže je naplánovaný na nedeľu (10.9.2023) od 16:30 hodiny.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri