Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

WTCC 2013 - reálne autá, ozajstné preteky

Saturday, 23. 03. 2013 - 12:11, Martin Trenkler   

WTCC 2013 - reálne autá, ozajstné preteky

Nová sezóna Majstrovstiev sveta cestovných automobilov WTCC sa začína tento víkend na okruhu v talianskej Monze. Po vlaňajšom obrovskom úspechu sa tieto zaujímavé a stále známejšie preteky vrátia aj na Slovensko - konkrétne na pretekársky okruh Slovakia Ring. V sezónnej ouvertúre vyjde na trať v kráľovskom parku v Monze spolu 25 vozidiel.

Majster sveta Rob Huff prestúpil do nového tímu. Nemecký All-inkl.com Münnich Motorsport je známejší skôr zo šampionátu FIA GT1, v ktorom vlani zvíťazil. Tento rok postaví na štart 3 Seaty León WTCC: okrem Huffa ešte aj pre skúseného Marca Bassenga a jeden aj pre samotného majiteľa tímu, René Münnicha.

Martin Trenkler;mg-4047-1.jpg

Trojnásobný šampión Yvan Muller z Francúzska zostal v Chevrolete tímu RML. Naopak, Talian Gabriele Tarquini, ktorý sa stal vôbec prvým víťazom pretekov WTCC na Slovakia Ringu, prestúpil do továrenského tímu Honda. V druhom Civicu bude Portugalčan Tiago Monteiro.

Slovakia Ring sa stal medzi tímami WTCC obľúbenou testovacou destináciou. Slovenská trať bola tento rok k dispozícii hneď trom tímom: All-inkl.com Münnich Motorsport predstavil svoju novú tímovú jednotku Roba Huffa práve u nás. Dokonca už v prvý deň sa Marcovi Bassengovi podarilo prekonať kvalifikačné maximum z vlaňajška (2:12,99 pre BMW Norberta Michelisza). Svojho nového jazdca na Slovakia Ringu predstavil aj tím Wiechers: v jeho modrom BMW bude jazdiť Švajčiar Fredy Barth. Ten vlani štartoval v Seate, prechod na zadný pohon by mu mali uľahčiť jeho formulové začiatky. Na Slovakia Ringu sa zastavil aj Nemec Franz Engstler, ktorý do druhého BMW posadil opäť hongkongčana Charlesa Kaki Nga.

Tibor Szabosi;co8c3268-6.jpg

Honda Racing Team JAS s Gabrielem Tarquinim a Tiagom Monteirom bude patriť medzi favoritov, rýchly je aj talentovaný Pepe Oriola, ďalší mladý Španiel Fernando Monje na Seate (Campos Racing) bude jeho veľkým súperom v každých pretekoch. Tradičný holandský tím a spolufavorit Yokohama Trophy (hodnotenia nezávislých jazdcov) ROAL Motorsport postaví na štart BMW 320 TC s Tomom Coronelom a Darrylom O˙Youngom, ktorý vlani odjazdil sezónu vo FIA GT1 s naším Štefanom Rosinom. V Taliansku uvidíme v akcii opäť aj švédsky tím NIKA Racing so Chevroletom. Po spoločných úspechoch v škandinávskej sérii STCC pokračujú v spolupráci s Michelom Nykjærom z Dánska. Ten sa vracia do WTCC po dvoch rokoch, v roku 2011 bol v celkovom hodnotení Yokohama Trophy na 2. mieste. Na svojom konte má aj 2 tituly v ETCC.

Spolu s WTCC sa začína v Monze aj sezóna Európskeho pohára cestovných automobilov ETCC. Medzi 36 vozidlami na štarte bude aj BMW 320si E90 WTCC so slovenským pretekárom Maťom Homolom, ktorý sa vlani dostal na Slovakia Ringu na stupne víťazov v kategórii S2000. Pohárová séria Majstrovstiev Európy FIA ETCC patrí k najprestížnejším kontinentálnym pretekom v tejto kategórii vozidiel. Tento rok uplynie už 50 rokov od prvých pretekov na Nürburgringu v roku 1963, ktorými sa začala písať história ETCC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri