Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

WRC podľa Jeana Todta

Thursday, 14. 10. 2010 - 14:33, Katarína Ďurecová   

WRC podľa Jeana Todta

Jean Todt, ktorý v minulosti robil spolujazdca viacerým jazdcom rally sa rozhovoril o svojich víziách, čo sa týka WRC. Prvá vec, čo by rád zmenil je dĺžka súťaží. „Rally nie je šport, kde sa naraňajkujete a idete pretekať, potom máte obedňajšiu prestávku a o pol šiestej končíte. Rally je šport, ktorý má svoj vlastný časový harmonogram. Nechcem ale nikomu vnucovať moje názory, ide o to, presvedčiť ľudí o výhodách, ktoré z toho vyplývajú", hovorí Todt.

Ďalšou vecou, ktorú by Todt rád spravil, je usporiadanie súťaží v štátoch s rýchlo sa vyvíjajúcou ekonomikou, pretože je to dôležité pre výrobcov áut: „India, Rusko, návrat do Číny - tieto miesta sú pre nás dôležité. Ale na to, aby sa niečo udialo, treba najprv zmeny, ktoré zaberú pár rokov. Momentálne je dôležité zvažovať všetky možnosti a správne sa rozhodnúť."

Citroen Racing

Todt by síce rád videl v kalendári nové súťaže, ale zároveň si myslí, že maximálny počet súťaží za rok by mal byť dvanásť. „Záleží na formáte podnikov. Ak chcete rally typu gymkhana (rally podobné skôr autocrossu, kde je dôležitým faktorom zapamätanie si trate a nejde ani tak o spolujazdca), tak ich môže byť niekoľko. Ale ak chcete rally, ktoré budú hodné svojho mena, tak si myslím, že maximum je tak dvanásť súťaží."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri