Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Williams potvrdil Russella

Friday, 12. 10. 2018 - 14:14, Ľuboš Kašický   

Williams potvrdil Russella

Tak sa nám to už pomaly zapĺňa. Hovorím o štartovej listine MS F1 na sezónu 2019. Dnes tím Williams potvrdil Angličana Georga Russella.


Rozprávky o dvoch Rusoch v kokpite tradičného britského tímu sa teda nenaplnili. Z Grove dnes do sveta rozoslali správu, že v nasledujúcej sezónu bude v jednom z ich monopostov sedieť Angličan. Presnejšie „ovečka z košiara Mercedesu", George Russell (15.2.1998).

russell00-george2.jpg

Šikovný mladý Angličan z Norfolku vlani vyhral titul v GP3 a tento rok k nemu pravdepodobne pridá aj titul z F2! Vedľa toho funguje v tomto roku aj ako tretí pilot a testman v tíme Mercedes, ktorý ho posúva na testy tímom, ktoré jazdia s ich motormi. Zdá sa, že Russell je dnes pre Mercedes potenciálnym nástupcom Hamiltona a tak si ho presadili do Williamsu, aby chlapec získal cenné skúsenosti bez zbytočného tlaku na výsledky (tak, ako Leclerc fungoval v tíme Sauber).

russell00-george.jpg

Obe strany sa v oficiálnom vyhlásení vzájomne vychválili a naplnili tým zvyčajný protokol. Nás však bude teraz skôr zaujímať, kto bude druhým pilotom vedľa Russella. Pre Williams budú dôležité kufre s peniazmi a tak je reálne, že by tam mohol ostať nevýrazný, no bohatý Sirotkin, alebo naozaj príde Artem Markelov. Kubica sám neverí, že by to bol on a vlastne už pochopil, že ani nemá žiadne iné miesto. Tým posledným je totiž druhý kokpit v tíme Toro Rosso, no tam stojí už celá fronta. Hartley dostal päť pretekov na to, že si zmluvu zaslúži, no mladoženáč zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Je celkom možné, že by sa sem k navrátivšiemu Kvyatovi vrátil Buemi, no v hre sú aj ďalšie mená. Smutné však je, že to takmer naisto nebude talentovaný Ocon. Ten musí uvoľniť miesto Strollovi a Mercedes ho momentálne nemá kam umiestniť. Teoreticky by to mohol byť Williams, ale ten už si službu voči Mercedesu splnil a teraz musí doplniť aj kasu. No a v STR si určite do maštale nepustia býka z inej stajne. Nateraz teda už takmer kompletná štartová listina na nasledujúcu sezónu vyzerá takto:


ŠTARTOVA LISTINA MS F1 2019:

Mercedes - Hamilton, Bottas
Ferrari - Vettel, Leclerc
RedBull - Verstappen, Gasly
Renault - Ricciardo, Hulkenberg
McLaren - Sainz, Norris
Haas - Grosjean, Magnussen
Sauber - Raikkonen, Giovinazzi
Force India - Perez, Stroll
Toro Rosso - Kvyat, ??
Williams - Russell, ??

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri