Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Vzrušujúci relykros prichádza na Slovensko!

Wednesday, 21. 05. 2014 - 11:04, Public relations   

Vzrušujúci relykros prichádza na Slovensko!

Silné, športovo upravené autá, ktorých nárazníky musia odolať toľko, čo ťažko skúšané nápravy. Relykrosové preteky XRace prichádzajú na Slovakia Ring už tento víkend. Trať o dĺžke 1 250 m ukáže, na zmiešanom povrchu, čo všetko sa skrýva v rukách stredoeurópskej relykrosovej špičky.

Nová trať s dĺžkou 1 250 m pozostáva z rýchlostnej dráhy, obslužných komunikácií a až 35 % povrchu tvorí nespevnený povrch - šotolina. Na nej hlavný organizátor MMI spolu so Slovakia Ringom pripravili aj dve prevýšenia, ktoré rozhodia vozidlá a vydolujú z jazdcov všetok talent.

Tibor Szabosi;ibs7318.jpg

XRace má svoj pôvod v obľúbených pretekoch AUTOslide Žarnovica, ktoré sa tým definitívne presúvajú na pôdu Slovakia Ringu. Organizátori dali podujatiu nový šat, štýl aj pravidlá. Na špeciálne vytvorenej trati sa predvedie špička zo Slovenska a okolitých krajín. Bude to po prvýkrát, čo sa relykrosový šport objaví na našom území.

Oproti autokrosu, ktorý má na Slovensku svoje dlhoročné zastúpenie, je relykros rýchlejší a možno dramatickejší práve kvôli striedavým podmienkam rozdielnych povrchov. Priemerná rýchlosť sa oproti 65 km/h z AUTOslide zvýši odhadom takmer na 100 km/h. Relykros sa teší vo svete veľkej obľube a FIA Majstrovstvá sveta v relykrose (RallycrossRX) jazdia, alebo jazdili aj mená ako Ken Block, Sébastien Loeb či Petter Solberg z WRC. V zmenšenej podobe, no rovnako adrenalínovej, zažije slovenské publikum XRace už 24. a 25. mája.

Tibor Szabosi;ibs7580.jpg

Navyše okrem vzrušujúcej akcie čakajú na návštevníkov aj rôzne simulátory, kaskadérska skupina Petra Hnedkovského na jeho populárnom BMW v sprievode motorky a motokáry. Programom budú sprevádzať Marcel Forgáč a Martin Čánik. Do rytmu budú hrať bubeníci z Tambores. Okrem toho si návštevníci môžu zatipovať v zaujímavom súboji Nissanu Z a Leaf. Výherca získa elektromobil Nissan Leaf na víkend. Fan zóna poskytne niečo pre každého.

Vstupenky sú v predpredaji, v predaji budú aj priamo na okruhu. XRace už tento víkend - 24. a 25. mája na Slovakia Ringu.

Vyhrajte lístky na XRace!

Tibor Szabosi;ibs8293.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri