Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Vynikajúce zakončenie sezóny v Košiciach * pridané onboardy

Thursday, 16. 10. 2008 - 05:42, T. Szabosi   

Vynikajúce zakončenie sezóny v Košiciach  * pridané onboardyKošická súťaž má pre Team Citroën Slovakia zvláštny historický význam. Práve tu v roku 2006 vyrazila naša posádka Jaro Homola – Alex Štefuca na neznáme cestičky kráľovstva nevyspytateľnej motoristickej disciplíny. Automobilové súťaže Rally nám len veľmi pomaly odhaľovali svoje tajomstvá a trvalo to presne dva roky, kým sme si mohli s uspokojením poťažkať pohár za tretie miesto v triede, ktorá sa medzičasom stala azda druhým najťažším bojiskom v slovenskej klasifikácií. Paradoxne pri prvom štarte sme si z košickej rampy odniesli pohár za tretie miesto v triede, ale už vtedy sme vedeli, že to bolo viac veselá zhoda okolností, ako zaslúžený výsledok.

Tibor Szabosi;img_2821.jpg

Nasledovali dlhé mesiace hľadania, učenie, poznávania, radenia a ladenia i nemalých investícií, keď sme všetci traja (spolu s našim špeciálom C2 S 1600) absolvovali školu, o ktorej sme vedeli, že nebude jednoduchá. Navyše rastúca a zrýchľujúca konkurencia nám tiež situáciu nezjednodušovala. Veď na Rally v Košiciach tento rok bolo už z ôsmich vozidiel v našej triede A6 určite 5 veľmi vážnych konkurentov na porovnateľnej technike. Preto bolo pre nás mimoriadne povzbudivé zistenie, že súťaž sme odštartovali na druhom mieste. Počas úvodných piatkových 4 rýchlostných skúšok, ktoré sa išli potme (!), sme si druhé miesto vytrvale udržiavali. No v snahe neriskovať na tmavých lesných cestách sme prvý deň skončili na mieste treťom so stratou 4 sekundy na druhú posádku, čo bola výborná pozícia pred štartom druhého dňa.

Tibor Szabosi;img_3115.jpg

Na skúškach 7 a 8 sobotného programu sme sa ešte dokázali vrátiť na „svoje“ druhé miesto, ale súperi boli proti a ani víťazný čas na okruhovej skúške v uliciach Košíc nám už druhé miesto nevrátil. No už samotný fakt, že sme reálne o túto priečku bojovali a že sme sa na konci rally umiestnili na 8. mieste v absolútnej klasifikácii naznačuje, v akom tempe sme súťaž absolvovali. A možno ešte dôležitejšie, ako tieto štatistické údaje sú naše vlastné dojmy. Konečne sme zažili ten vzrušujúci pocit rýchlej jazdy v rally aute aj s výsledkom, ktorý tomu zodpovedá. A úprimne: potešia aj uznanlivé hodnotenia divákov, ktorí si nemohli nevšimnúť objektívne zrýchlenie našej jazdy.

Tibor Szabosi;img_3625.jpg

Musíme sebakriticky uznať, že naše predsavzatia na rok 2008 sa nám nepodarilo uspokojivo naplniť, no na záver sme si mohli s potešením pogratulovať k úspešnému ukončeniu sezóny. Tento výsledok nám dodal tak dôležité povzbudenie do ďalšej sezóny 2009 a len potvrdil, že sme na svojej správnej „rally“ ceste. Zároveň chceme poďakovať všetkým našim priaznivcom, ktorí pri nás stáli aj vo chvíľach, keď nám nebolo práve veselo. Všetkým, ktorí nám pomohli pri nastavovaní auta, mechanikom, ktorí ho pripravovali na súťaže, všetkým, ktorí nám dobre radili aj tým, ktorí na nás trpezlivo čakali .....

Ďakujeme.

Výsledky na 34.TEMPUS RALLY KOŠICE
Trieda A6: 3. miesto
Absolútne: 8. miesto

Team Citroën Slovakia











Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri