Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vyhral Vettel, no body berie znova Hamilton!?!

Sunday, 09. 06. 2019 - 21:44, Ľuboš Kašický   

Vyhral Vettel, no body berie znova Hamilton!?!

Divné rozhodnutie športových komisárov znamenalo, že Mercedes predĺžil svoju víťaznú šnúru. Dobrou správou je aspoň to, že Ferrari bolo v Montreale naozaj rýchlejšie.

 

Ferrari bolo naozaj najrýchlejšie po väčšinu tréningov, vyhralo kvalifikáciu a Vettel bol prvým pretekárom v cieli. Napriek tomu je víťazom Lewis Hamilton a Mercedes!? Prečo?

me14-16.jpg

Po štarte si dokázal celé preteky udržať Vettel za sebou Hamiltona, no v 48.kole sa na prehriatých pneumatikách pošmykol v štvrtej zákrute a mal čo robiť, aby sa vrátil na trať. Nemec však vyletel z trate a pri návrate zablokoval Angličana. Toto komisári podľa pravidiel začali vyšetrovať a rozhodli sa, že potrestajú Vettela päťsekundovou penalizáciou.

fe07-23.jpg

Samozrejme, že sa dá diskutovať, či to vyhodnotili správne. Faktom je, že Vettel mal plné ruky práce, aby auto udržal a nie aby uvažoval nad blokovaním. Z tohto pohľadu bolo teda rozhodnutie nespravodlivé a Vettel sa cíti ukrivdený právom. Pravidlá však vravia presne, že po návrate na trať pilot nesmie ohroziť pretekára za sebou a to Nemec naozaj urobil. 

fe06-24.jpg

Emócie pracujú a tesne po dojazde Sebastian Vettel ani nešiel na povinné interview a až po dohovore Binotta išiel aspoň na pódium, kde prevzal druhú cenu. Ako prejav svojho rozhorčenie aspoň preložil čísla pred autami pod pódiom.

rb04-23.jpg

„Lewis za to nemôže. Je to šialené rozhodnutie. Vypískať by ste mali tých, čo to rozhodli,“ povedal Vettel, ktorý sa konečne po odovzdaní cien dal uhovoriť Martinom Brundlom k rozhovoru. „Takto víťaziť nechcem,“ pridal sa aj Hamilton. Čo k tomu dodať? F1 je asi naozaj nejaká divná...

Máme teda znova o čom rozprávať. Rozhodnutie je však konečné a body sú rozdané. Názor si urobí každý sám. The End!

Pôvodne poradie:

70k.jpg

Poradie po penalizácii:

race-results-23.jpg

me10r-1.jpg

standings-21.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri