Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Vydarená Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023

Monday, 03. 07. 2023 - 19:03, Miroslav Majláth   

Vydarená Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023

Víkendové podujatie Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023 sa napriek vrtošivému počasiu vydarilo. Jazdci, aj diváci odchádzali z neho spokojní.

 

Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023

V rámci Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023 odštartovalo desiate a jedenáste kolo seriálu Dynamax Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2023. Samozrejmosťou tohto podujatia boli aj Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu historických vozidiel a Slovenský kopcový pohár. Ako pridané podujatie sa navyše predstavili aj účastníci českého Edda Cupu.

Tibor Szabosi;asf71270-1.jpg

V sobotu všetkých pretekárov, ale aj organizátorov poriadne precvičilo premenivé počasie, keď sa nad traťou striedali búrkové mračná a spomedzi nich presvitajúce slniečko. Samozrejme najčastejšou otázkou v servisnej zóne bola otázka “aké pneumatiky obuť“?

Tibor Szabosi;asr60593-4.jpg

Napriek všetkým týmto starostiam mohli diváci sledovať pekné preteky, v ktorých najrýchlejší čas dosiahol Martin Juhás na formule Lola B02/50. Druhá priečka patrila Matejovi Homolovi, ktorý, ak nepočítame Slovakia Ring, sa prvýkrát predstavil v rámci kopcových pretekov. Samozrejme sa tak udialo s vozidlom Hyundai i30 N TCR. No a Matej sa ihneď prezentoval druhým najrýchlejším časom. Trojicu najrýchlejších doplnil v sobotu Zoltán Lovász na Peugeote 308 Racing Cup.

Tibor Szabosi;asf70791-3.jpg

V nedeľu dážď ustúpil a takmer počas celého dňa svietilo slnko a trať bola suchá. Čo sa týka umiestnení na prvých dvoch priečkach tie akoby skopírovali sobotu, čiže prvé miesto Martin Juhás a Lola B02/50, druhé miesto Matej Homola a Hyundai i30 N TCR. Zmena prišla na treťom mieste, ktoré obsadil Peter Ambrúz a monopost Tatuus PY012.

Tibor Szabosi;asr61327-13.jpg

V prípade Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu historických vozidiel boli počas oboch pretekárskych dní v absolútnom poradí rovnaké poradie. Víťazstvo bral Miloš Zmeškal na formule Ralt 032, druhé miesto patrilo Františkovi Kmeťovi na formule Metalex MTX 1-03 a tretie Marcelovi Beníkovi a jeho BMW 2002ti.

Tibor Szabosi;asf70578-3.jpg

V Slovenskom kopcovom pohári sa síce na absolútne poradie nehráme, no pri pohľade na dosiahnuté časy bol v sobotu najrýchlejším jazdcom Michal Krížo na Honde Civic VTi. Pomyselná druhá priečka patrila Samuelovi Leitmanovi na Seate Leon a tretia Martinovi Vyletelkovi na Honde Civic TypeR. V nedeľu si Krížo s Leitmanom vymenili svoje pozície a trojicu najrýchlejších uzatváral opäť Vyletelka.

Tibor Szabosi;asf71078-2.jpg

V rámci Edda Cupu v sobotu bral víťazstvo Miroslav Černý na vozidle Porsche 911RS pred druhým Tomášom Kučerom na Mitsubishi Lancer EVO IX a tretím Františkom Grunerom na BMW E30. V nedeľu sa poradie otočilo, pričom prvenstvo bral Tomáš Kučera, druhé miesto František Gruner a Miroslav Černý dojazdil v tomto prípade na treťom mieste.

Tibor Szabosi;asr61314-4.jpg

Pri pohľade na podujatie Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023 ako celok treba povedať, že sa z pohľadu prípravy a organizácie naozaj vydarilo. Všetko fungovalo ako malo, jazdci aj diváci boli spokojní a na trati sme videli iba jednu jedinú haváriu, ktorá však vznikla na základe technickej poruchy ktorá jej predchádzala. Podstatné bolo, že jazdec z auta vystúpil bez akýchkoľvek problémov.

Tibor Szabosi;asr61289-9.jpg

Spokojnosť s podujatím vyjadril aj organizátor, Stanislav Firtl: „To čo ma teší je, že aj za pomoci Žilinského samosprávneho kraja sa nám podarilo opraviť vozovku a zvodidlá. Posunuli sme sa aj umiestnení servisného depa, ktoré našlo nové miesto v okolí amfiteátru v Novej Bystrici a myslím, že tu majú veľkú pohodu. Teší ma to, že sme celé preteky zvládli iba s jedinou haváriou a bez akýchkoľvek problémov. Moja vďaka patrí samozrejme Yokohame, ktorá toto podujatie aj v tomto roku podporila a samozrejme všetkým partnerom, ktorí akokoľvek pomohli. Samozrejme ďakujem všetkým ľuďom, ktorí sa podieľali na prípravách a priebehu pretekov. Som nadmieru spokojný.“

Tibor Szabosi;asr60502-6.jpg

Veríme, že rovnako boli spokojní aj všetci jazdci, ich sprievodné tímy, ale aj diváci, ktorí podujatie Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023 navštívili. Snáď sa uvidíme aj v budúcom roku.

Miro Majláth
tlačový tajomník
Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri