Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vráti sa Kimi po 17 rokoch do tímu Sauber?

Wednesday, 18. 07. 2018 - 06:54, Ľuboš Kašický   

Vráti sa Kimi po 17 rokoch do tímu Sauber?

Švajčiarske médiá začali špekulovať o tom, že švajčiarsky tím posunie Charlesa Leclerca do Ferrari a naopak práve tam dožije svoju kariéru v F1 „dôchodca" Kimi Räikkonen.

V paddocku formule jeden sa stále hlasnejšie začína špekulovať, že od nasledujúcej sezóny bude mať Ferrari nového pilota. Vedľa Sebastiana Vettela by vraj mal do druhého červeného kokpitu usadnúť mladý a talentovaný Monačan Charles Leclerc.

Martin Trenkler;18at-vettel-04.jpg

Ešte stále len dvadsaťročný pilot tímu Alfa Romeo Sauber je členom Ferrari Driver Academy a po víťazstve vo formule GP3 (2016), aj po vlaňajšom triumfe vo formule dva, je pre Ferrari novou nádejou do budúcnosti. V tíme Sauber, ktorý používa motory Ferrari, je Leclerc na učňovských rokoch podobne, ako kedysi Felipe Massa a vraj už má podpísanú zmluvu s Ferrari aj do F1.

Martin Trenkler;ren2986-1.jpg

Naopak Fín Kimi Räikkonen je v štartovom poli od roku 2001 a s odjazdenými 280 veľkými cenami patrí medzi veteránov majstrovstiev sveta. Niektoré média síce tvrdia nahlas, že dvojica Vettel a Räikkonen funguje a prináša výsledky, no na sentiment sa vo formule jeden nehrá. Ferrari vie, že aj Vettel starne a pre zachovanie kontinuity treba čo najskôr začať pripravovať nového nástupcu. O Kimiho budúcnosti sa preto verejnosť dozvie najneskôr v septembri počas veľkej ceny Talianska na Monze. Tam sa ukáže, či Leclerc naozaj do Maranella nastúpi už od nasledujúcej sezóny, alebo Räikkonen dostane ešte jeden rok. Pravdepodobnejšia sa však zdá verzia, podľa ktorej Fín svoju kariéru zakončí tam, kde ju pred sedemnástimi rokmi začal, v tíme Sauber.

Martin Trenkler;18at-raikkonen-09.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri