Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Vráti sa do WRC aj Saab?

Sunday, 08. 08. 2010 - 23:05, Katarína Ďurecová   

Vráti sa do WRC aj Saab?

Saab sa naposledy objavil vo WRC v roku 1979 a vypadá to tak, že by sa mohol vrátiť v roku 2012 s vozom 9-1 alebo 9-2. Motor by im tak ako Mini malo dodávať BMW.

Saab pred krachom a zánikom zachránilo to na konci roku, že ho kúpil Spyker. Vrcholní predstavitelia Spykeru sa už že vraj stretli s predstaviteľmi WRC a očakáva sa, že k ďalšiemu stretnutiu dôjde počas Rally Francúzska. Nemenovaný zdroj sa pre server autosport.com vyjadril: „Prvé stretnutie predstaviteľov Saabu a WRC (medzi ktorými zrejme boli aj predstavitelia FIA a promotéra WRC North One Sportu) sa už odohralo a stretlo sa z nadšením zo všetkých zainteresovaných strán. Tak ako Mini, aj Saab má v tomto športe dlhú históriu a návrat do WRC dáva zmysel."

Predstaviteľ North One Sportu odmietol menovať konkrétne značky, ale povedal: „Myslím, že príchod Mini dodalo ľuďom veľa dôvery v tento šport. Všetky vyjadrenia, ktoré dostávame sú pozitívne."

Mikael Hjerpe

Čo sa týka Volkswagenu, predpokladá sa, že tento nemecký výrobca by taktiež mohol vstúpiť do WRC. Očakáva sa obmedzený program zahrňujúci len vybrané súťaže v roku 2012 a následne v roku 2013 zrejme už plnohodnotné účinkovanie v celej sezóne.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri