Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Víťazstvo z GLOBAL OIL V. Rally Lubeník si odniesla opäť zahraničná posádka

Saturday, 17. 08. 2013 - 22:49, Zdenka Frývaldská   

Víťazstvo z GLOBAL OIL V. Rally Lubeník si odniesla opäť zahraničná posádka

Dnešná súťaž DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska na GLOBAL OIL V. Rally Lubeník má svojho víťaza, ktorým je opätovne poľská posádka Grzyb - Hundla. S takmer 50- sekundovou stratou za nimi nasledujú Melichárek - Melichárek a na treťom mieste aj Ondrej - Gomori.

Zdenka Tamášová;img-7404-6.jpg

GLOBAL OIL V. Rally Lubeník bola skutočne napínavá. Trate, ktoré organizátori pripravili, boli nielen krásne, ale aj náročné - rýchle a miestami plné štrku. Včera, na slávnostnom štarte, sa väčšina posádok obávala predovšetkým rýchlostnej skúšky Ratková. Tá sa však ukázala ako celkom bezpečná, zatiaľ čo najväčšie problémy zažili posádky na RS Teplý vrch. Práve na nej havarovali aj Martin Koči s Petrom Starým, ktorí zo súťaže odstúpili z krásneho tretieho miesta. To spočiatku posunuli Ondrejovi s Gomorim, no po pridelení náhradného času sa na neho dostali Hadik s Kertészom. Pred nimi sa na prvých dvoch miestach počas celého dňa nachádzali Grzyb s Hundlom a Melichárek s Melichárkom. Od rána to vyzeralo tak, že tieto dve dvojice budú medzi sebou bojovať, ale napokon tomu až tak nebolo. Prvé miesto si totiž vo všetkých rýchlostných skúškach pripísali Poliaci a svojim súperom v podstate nedali žiadnu šancu. „Vyhrali sme tu po tretíkrát, takže sme veľmi spokojní. Na rozdiel od Rally Tatry, bolo naše auto naozaj skvele pripravené. Tešíme sa výsledku a budeme ďalej bojova", zhrnul Grzyb.

Zdenka Tamášová;img-7417-4.jpg

Druhé miesto patrilo bratom Melichárkovcom. Svoju stratégiu a ciele prezradili v podstate až v závere celých pretekov. „Sme veľmi spokojní, dosiahli sme, čo sme chceli. Potrebovali sme ísť svoje tempo a zbytočne nešpekulovať. Už teraz sme majstrami Slovenska i majstrami vo svojej triede. Ide už len o titul v otvorených majstrovstvách", informoval jazdec. Posledné miesto na stupňoch víťazov sa ušlo maďarskej dvojici András Hadik - Krisztián Kertész. Tí počas celého dňa dosahovali naozaj skvelé časy a so svojím Subaru Impreza R4 vyhrali triedu 2. Krásne štvrté miesto si na svoj účet pripísali Tomáš Ondrej s Adamom Gomorim. Pri premiére vo vozidle Škoda Fabia S2000 boli nadmieru spokojní. „Bol to prvý štart s týmto vozidlom. Zo začiatku som s ním trošku bojoval, ale postupne sa to zlepšovalo. S výsledkom som veľmi spokojný", povedal Ondrej na cieľovej rampe.

Zdenka Tamášová;img-7240-1.jpg

Víťazmi v triede 3 sa stali Josef Semerád s Radom Moznerom, ktorí na tlačovej konferencii prezradili, že na slovenské trate sa veľmi tešia. Z výsledkov je vidieť, že jazdu na svojom Mitsubishi Lancer EVO IX si maximálne užili. „Bola to veľmi ťažká súťaž, ale krásna. Na konci bolo na trati už veľa vyťahaného bordelu, a tak bolo treba dávať väčší pozor. Sme veľmi spokojní a tešíme sa na Košice", potešil svojich fanúšikov Semerád. Keď sme pri českých jazdcoch, resp. posádkach, spomenúť musíme aj Karla Trněného s Václavom Pritzlom, ktorí obsadili výborné šieste miesto v absolútnom poradí.

Zdenka Tamášová;img-7223-3.jpg

Posádka Pavol Nagy - Pavol Kušnier na Citroene C2 R2 Max obsadila prvé miesto v triede 6. Aj tentoraz všetko skvele fungovalo a dvojica si nesťažovala na žiadne problémy. V rovnakej triede súťažila aj jediná ženská posádka, Michaela Debnárová - Nikola Zemanová a odniesla si tretie miesto. Po dlhej pauze sa do rally vrátil Roman Koňuch a to na Suzuki Ignis S1600. Spoločne so Zuzkou Lieskovcovou obsadili prvé miesto v triede 5, no veľmi vyrovnaným súperom im bol na slabšom Seate Ibiza aj Martin Kysucký s Robertom Pečnerom. Žiaľ, táto posádka musela po defekte z pretekov odstúpiť a svoju pravdepodobne poslednú súťaž na tomto vozidle teda nedokončila. „Auto fungovalo skvele a ja som sa pomaly dostal opäť do tempa. Podcenili sme však gumy, pretože sme použili staršie. No celkovo som spokojný, návrat na trať sa vydaril a teším sa už na Rally Košice", zhrnul Koňuch. Spomenieme aj triedu 7, v ktorej sa „naťahovali" Jozef Molnár s Milanom Parihusom a manželia Matúš Pavlík s Jarkou Pavlíkovou. Prví menovaní však aj na tejto súťaži potvrdili prvé miesto z celoročného hodnotenia a svoj náskok na súperov ešte zvýšili. „Bolo to veľmi pekné, až na RS 3, ktorá nám nesedela. Až do poslednej chvíle sme sa naťahovali s Matúšom, takže bolo o čo bojovať. Už teraz sme víťazmi svojej triedy, takže sme spokojní", informoval Molnár.

Zdenka Tamášová;img-7268-1.jpg

Pekný „súboj" majú za sebou aj Juraj Keszi s Pavlom Helméczym a Tomáš Konečný s Mirom Molčanom. Svoje pozície si počas celého dňa striedali, až sa z lepšieho miesta napokon tešil Keszi na svojom dieslovom Seate Leon. Počas celého dňa ho však trápila menšia porucha. „Preteky boli super a sme veľmi radi, že sme došli do cieľa a vyhrali. Nevieme v čom je problém, ale niečo nám búchalo do predného kolesa. Musíme sa na to pozrieť", povedal víťaz triedy 7. Bez súperov sa počas dňa ocitli Jozef Mizerák s Jurajom Giecim, no i Lubomír Sychra s Tomášom Kaválkom, ktorí teda svoje triedy F3 a H vyhrali. Víťazstvo v triede 4 patrí posádke Peter Jurečka - Matej Beťko. Tá štartovala bez súperov a teda aj bez väčšej motivácie. „Mali sme dlhšiu pauzu, takže začiatok bol trochu horší, ale neskôr sme sa chytili. Nebolo sa s kým porovnávať, tak sme sa sústredili len na svoju jazdu. Sme v cieli, sme teda spokojní", zhrnul Jurečka. Bez konkurencie si museli vystačiť aj Daniel Matuš s Vierou Urbaníkovou, ktorým patrí prvé miesto v triede 9.

Zdenka Tamášová;img-7300-8.jpg

GLOBAIL OIL V. Rally Lubeník aj tento rok potvrdila dlhoročné skúsenosti organizátorov, ktorým sa podarilo usporiadať a zabezpečiť skvelé preteky, ktoré väčšina jazdcov verejne pochválila. Spokojnosť s celým priebehom prejavil aj riaditeľ pretekov, Pavol Štefanko: „Mali sme menšie kolízie i technické poruchy, avšak bez väčších problémov sa všetko zvládlo. Myslím, že piaty ročník tejto súťaže dopadol veľmi dobre a radi by sme v tejto tradícii pokračovali aj o rok", zhrnul riaditeľ. Hor sa teda do prípravy nasledujúceho ročníka!

Ing. Zdenka Tamášová, Bc. Sandra Polovková
Tlačové stredisko GLOBAL OIL V. Rally Lubeník

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri