Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Víťazom prvej VC Indie nie je nikto iný ako Sebastian Vettel

Sunday, 30. 10. 2011 - 14:51, Alexa Szafianová   

Víťazom prvej VC Indie nie je nikto iný ako Sebastian Vettel

Zhasnutím červených svetiel sa rozbehli premiérové preteky Formuly 1 v Indii. Víťaz sobotňajšej kvalifikácie Sebastian Vettel si dokázal udržať svoju vedúcu pozíciu i následne po štarte a hneď od prvej sekundy si začal vytvárať náskok pred svojimi súpermi. Jeho tímový kolega Mark Webber si ustrážil svoju druhú pozíciu iba počas niekoľkých zákrut. Jenson Button, ktorý štartoval zo štvrtého miesta, atakoval Webbera a jeho druhé miesto sa mu podarilo získať. Austrálčan sa snažil udržať tempo s Jensonom Buttonom, ale svoju pozíciu už späť nezískal.V prvej zákrute bola, ako sa čakalo,veľká tlačenica a v menšej kolízii sa tak stretli Rubens BarrichelloKamui Kobayashi a jeden z pilotov stajne Virgin. Poradie na vedúcich pozíciách sa po prvých zastávkach v boxe nezmenilo.12505-en-espn.jpg

0188618-gpupdate-net.jpg

Fernando Alonso dlho krúžil na štvrtom mieste. Počas poslednej zastávky v boxe sa mu podarilo dostať pred Marka Webbera. I napriek snaženiu Webber dokončil preteky až za Španielom.

Opäť sme však mohli byť svedkami stretu dvojice Lewis HamiltonFelipe Massa. Brazílčan sa v úvode dostal pred Brita a udržiaval si pred ním bezpečnú vzdialenosť,  až do momentu kedy sa o ňu vlastnou chybou pripravil. Hamilton ju okamžite využil a atakoval svojho súpera. Ku kontaktu prišlo v zákrute 5, kde Felipe Massa nenechal dostatok miesta pre Hamiltona. Za tento incident dostal pilot stajne Ferrari prejazd boxovou uličkou.

0188642-gpupdate-net.jpg

Je však očividné, že sa Brazílčan nedokázal poučiť ani z vlastných chýb. Následne po odpykaní penalizácie prejazdu boxovou uličkou a výmenou pneumatík, bol opäť príliš agresívny pri prejazde cez obrubníky, čo odnieslo zavesenie, tentoraz ľavého predného kolesa.

0012522-en-espn.jpg

Lewis Hamilton skončil preteky až za oboma monopostmi stajne Mercedes, ktoré sa umiestnili na piatom a šiestom mieste v poradí Michael SchumacherNico Rosberg.

Pekné predbiehacie manévre predviedli i piloti stajne Toro Rosso. Zdalo sa, že tieto preteky budú pre nich úspešné a získajú cenné body. Avšak z monopostu Sebastiana Buemiho sa začalo dymiť a bol nútený z pretekov odstúpiť. Body pre stajňu získal len Jaime Alguersuari, ktorý preteky skončil na 8. mieste.

0012520-en-espn.jpg

Výsledky pretekov na VC Indie:

1. S. Vettel Red Bull-Renault 1h30m35.002s

2. J. Button McLaren-Mercedes + 8.433s

3. F. Alonso Ferrari + 24.301s

4. M. Webber Red Bull-Renault + 25.529s

5. M. Schumacher Mercedes + 1m05.421s

6. N. Rosberg Mercedes + 1m06.851s

7. L. Hamilton McLaren-Mercedes + 1m24.183s

8. J. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 kolo

9. A. Sutil Force India-Mercedes + 1

10. S. Perez Sauber-Ferrari + 1

11. V. Petrov Renault + 1

12. B. Senna Renault + 1

13. P. di Resta Force India-Mercedes + 1

14. H. Kovalainen Lotus-Renault + 2

15. R. Barrichello Williams-Cosworth + 2

16. J. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 2

17. N. Karthikeyan HRT-Cosworth + 3

18. D. Ricciardo HRT-Cosworth + 3

19. J. Trulli Lotus-Renault + 4

Preteky nedokončili: K. Kobayashi (Sauber-Ferrari), T. Glock (Virgin-Cosworth), P. Maldonado (Williams-Cosworth), S. Buemi (Toro Rosso-Ferrari), F. Massa (Ferrari)

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri