Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Víťazný víkend Jara Homolu v Ústí nad Orlicí

Thursday, 02. 06. 2011 - 08:28, Daniel Mandzi   

Víťazný víkend Jara Homolu v Ústí nad Orlicí

Seriál Majstrovstiev SR v pretekoch automobilov do vrchu sa na sklonku minulého týždňa presunul do malebného mestečka vo východných Čechách - do Ústí nad Orlicí.

 

Tibor Szabosi;co8c8564-2.jpg

Každoročne veľmi kvalitne obsadený pretek sa započítaval okrem spomínaných Majstrovstiev SR, aj Majstrovstiev ČR, ME Centrálnej Zóny, ME historických vozidiel.

Tibor Szabosi;co8c8560-4.jpg

Samozrejme, že nemohol chýbať ani náš tím, ktorý sa určite v tejto záplave štartujúcich nestratil. Nestále počasie miešalo poradím po oba súťažné dne, ale tento fenomén už sa pomaly stáva stabilnou súčasťou každého preteku. Takže iba okrajovo: v sobotu bolo po celý deň veľmi daždivo a práve preto sa vysoko do absolútneho poradia predrali tzv. plechové vozidlá, nakoľko formule mali problém preniesť výkon na vozovku cez vysokú vrstvu vody. Náš tím skončil v sobotnom preteku na výbornom 24. mieste v absolútnom poradí spomedzi vyše 100 štartujúcich. Dôležitejšie však bolo, že sme zvíťazili v rámci MSR v triede E1 do 1600cm³ a v skupine E1 (bez rozdielu objemu motora) sme skončili na druhom mieste.

Tibor Szabosi;co8c8924-1.jpg

V nedeľu sa počasie úplne otočilo a nastala alchýmia čo obuť (suché alebo mokré pneumatiky). Toto však trvalo iba počas tréningu, nakoľko cez obed vyšlo slnko a trať úplne vyschla. Tento pozitívny zvrat počasia istotne potešil aj divákov, ktorých sa tu zišlo už tradične obrovské množstvo.

Tibor Szabosi;co8c8267.jpg

V nedeľnom preteku náš tím s pilotom Jarom Homolom opäť nenašiel v triede premožiteľa a zvíťazil v seriáli MSR, ale aj v preteku Majstrovstiev ČR, do ktorého sme sa prihlásili.

Tibor Szabosi;co8c7997-2.jpg

Po preteku Jaro uviedol: „ Prežil som veľmi hektické dva týždne. Po nehode s C2 S1600 v St. Antone sme museli dať naše auto do poriadku už v priebehu 10 dní. Navyše sme museli rozdeliť tím na dve časti, nakoľko syn Maťo štartoval tento víkend na Majstrovstvách SR v pretekoch automobilov na okruhu v poľskej Poznani. Bolo  pre mňa veľmi náročné celé to zorganizovať a pre oba „mini" tímy to bolo veľmi vyčerpávajúce. Ale je to šťastne za nami a ja sa teším, že som si k svojim sobotňajším narodeninám daroval víťazstvo v  Ústí nad Orlicí, ale navyše som dostal aj víťazstvo svojho syna Maťa na okruhu v poľskej Poznani."

Tibor Szabosi;co8c9298-7.jpg

Výsledky:

Sobota:
1. miesto v triede E1 do 1600cm³
2. miesto v skupine E1

Nedeľa:
1. miesto v triede E1 do 1600cm³
3. miesto v skupine E1

Tibor Szabosi;co8c7688-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri