Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Vikorovci na finále MSR do Trebatíc

Tuesday, 18. 09. 2018 - 17:18, Ľuboš Kašický   

Vikorovci na finále MSR do Trebatíc

Sedemdielny seriál kartingových Majstrovstiev Slovenska, respektíve Moravského pohára, má tento víkend na programe záverečný, siedmy podnik na dráhe v Trebaticiach. Lučenecký tím V.R. - KART TEAM chce zabojovať o čo najlepší výsledok.

 

Mladší z bratov Vikorovcov, Matej (10 r.), štartuje v Moravskom pohári v triede ROTAX MICRO MAX, kde je pred posledným podnikom sezóny priebežne na druhom mieste. Starší z bratov, Gabriel Vikor (17 r.), štartujúci v triede ROTAX MAX je v priebežnom poradí na piatom mieste, no ak sa mu podarí víkend v Trebaticiach, tak má stále šancu na celkové tretie miesto v slovenskom šampionáte.

Tibor Szabosi;c30i0217-15.jpg

„Pred záverečným víkendom Majstrovstiev Slovenska sme absolvovali jeden tréning na trati v Trebaticiach," vraví šéf tímu a otec oboch bratov, Gabriel Vikor starší. „Minulý víkend sa tu v rámci testov zišlo viacero pretekárov a myslím, že aj nám sa podarilo doladiť nastavenie pre trebatickú trať. Jazdilo sa však za sucha a na nasledujúci víkend, kedy sa konajú preteky, zatiaľ predpovede hlásia aj dážď. Uvidíme teda, ako sa predpovede naplnia. Lepšie by však bolo, keby nepršalo."

Tibor Szabosi;c30i0119-13.jpg

S mokrým víkendom sa Vikorovci naposledy vytrápili v rakúskom Brucku pred dvoma týždňami a radšej by jazdili na suchu. „Veľa som na daždi v tomto roku neodjazdil a preto si naozaj želám radšej suchú trať aj v Trebaticiach," netají mladý Matej. „Trať veľmi dobre poznáme a veríme, že sa nám bude dariť aj v posledných pretekoch Majstrovstiev Slovenska v tejto sezóne," nevie sa dočkať víkendu ani starší z bratov, Gabo Vikor.

Tibor Szabosi;c30i9998-13.jpg

Na Slovensku žiaľ veľa motokárových tratí, ktoré by spĺňali kritériá pre konanie Majstrovstvá Slovenska nemáme a tak sa často jazdí aj za hranicami. Aj tentoraz sa malo finále sezóny konať na trati v Třinci. Usporiadateľ však tieto preteky nakoniec odriekol a tak sa finále bude jazdiť na slovenskej trati v Trebaticiach pri Piešťanoch.

Tibor Szabosi;c30i0098-14.jpg

Spoločný víkend Majstrovstiev Slovenska a Moravského pohára má už zvyčajne štandardný program. V piatok sú voľné tréningy, v sobotu sa pokračuje meranými tréningami a podvečernou kvalifikáciou. V nedeľu potom na všetky triedy čakajú tri preteky, ktoré sú samostatne bodované do majstrovstiev. Víkend v Trebaticiach bude však tentoraz o to napínavejší, že určí aj definitívne poradie v kartingových Majstrovstvách Slovenska za sezónu 2018.

Tibor Szabosi;c30i9900-16.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri