Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Víkend na SLOVAKIA RINGU patril opäť Kissovi

Monday, 10. 06. 2024 - 13:32, Public relations   

Víkend na SLOVAKIA RINGU patril opäť Kissovi

Nadupaný víkend plný napínavých súbojov OMV MaxxMotion Goodyear FIA ETRC Truck Race of Slovakia ovládol maďarský šampión Norbert Kiss, ktorý vyhral všetky štyri jazdy v rámci 2. kola FIA Majstrovstiev Európy pretekov ťahačov. Okrem toho mohli zaplnené tribúny sledovať triumfy Maťa Homolu v TCR Eastern Europe a Konôpkovcov z tímu ARC Bratislava v Eset Cup Series.

T. Szabosi;asf75759-3.jpg

V pretekoch ťahačov, ktorých sezóna odštartovala pred dvoma týždňami v talianskom Misane, nadviazal na grand slam (prvé miesto vo všetkých tréningoch, kvalifikáciách a pretekoch) obhajca titulu z Maďarska Norbert Kiss na ťahači MAN tímu Revesz Racing and T-Sport. Po dvoch kolách tak má našliapnuté na obhajobu titulu Majstra Európy.

T. Szabosi;jm1a4615-24.jpg

V šprintových pretekoch ESET Cup Series dominoval Miro Konôpka na Ligieri LMP3, v GT3 bol najrýchlejší jeho syn Adam v Lamborghini tímu ARC Bratislava, ktorý však bol diskvalifikovaný po technickej kontrole a tak víťazstvo pripadlo Antalovi Zsigóovi na BMW M4 GT3 tímu Trevor Racing.

T. Szabosi;asf74936-5.jpg

Vo vytrvalostných pretekoch sme videli hodinový súboj o prvenstvo práve medzí tímami ARC Bratislava a Trevor Racing. Antal Zsigo s nemeckých spolujazdcom Maxom Hessem vyhrali s náskokom necelých 19 sekúnd pred Mirom Konôpkom v posádke so Zdenom Mikuláškom na Lamborghini Huracán GT3. Triedu GTX vyhral Adam Konôpka na Lamborghini pred dvoma KTM X-Bow GTX tímov RTR Projects z Česka (posádka Koffler/Miniberger) a slovenským Carin Racing Viktora Mráza s Maťom Homolom.

T. Szabosi;jm1a5388.jpg

Práve slovenský šampión Maťo Homola so svojím Hyundai Elantra N ovládol prvú jazdu seriálu TCR Eastern Europe. Po štarte z pole position kontroloval vedenie a hlavne opotrebovanie pneumatík v sobotňajšej horúčave. Jeho tímový kolega zo stajne Janík Motorsport Adam Kout bol dlho druhý, no kolo pred koncom musel pre defekt odstúpiť. Maťo Homola so šťastím vyhral pred Maďarom Bucsim, keďže v poslednom kole dostal tzv. pomalý defekt. V nedeľu si Maťo Homola vyžreboval štart z 9. priečky a to znamenalo zvládnuť množstvo súbojov na trati. Pre uliaty štart sa do čela dostal Gruzínec Kadžaja, ktorý hoci dostal trest 10 sekúnd, srdnato odolával útokom a napokon sa pred neho dostal len Maďar Attila Bucsi na Hyundai i30 N, ktorý tak ušiel Maťovi Homolovi. I tak si slovenský preteká upevnil vedenie v šampionáte 3 kolá pred koncom na tesných 6 bodov.

T. Szabosi;jm1a4788-1.jpg

V súboji vozidiel GT a Divízie 5 v ESET Cupe v nedeľu vyhral opäť suverénny Miro Konôpka na Ligieri, v GTX triumfoval Adam Konôpka na Lamborghini a v GT3 opäť Antal Zsigó na BMW M4 GT3.

T. Szabosi;asf74524-4.jpg

V TCC Clio Cupe sme celý víkend sledovali napínavé súboje o prvé priečky. V sobotu aj nedeľu sa tešil Slovinec Nik Štefančič z tímu Lema Racing, keď v druhej jazde dokázal predstihnúť Poliaka Davida Dziwoka len o 7 tisícin sekundy. V podtriede Clio IV vyhral v sobotu Slovák Tomáš Kazárka, ktorý v nedeľu patril medzi najrýchlejších na trati, no po nehode skončil 2 kolá pred koncom vo zvodidlách a z víťazstva sa tešil jeho súrodenec Marko Kazárka.

T. Szabosi;jm1a5021-2.jpg

Bohatý pretekový program doplnili aj výborné preteky Šampionátu Stredoeurópskej trofeje Formuly 4, v ktorej sme videli dve víťazstvá Oscara Wurza z Rakúska a jedno prvenstvo Čecha Maxa Karhana.

T. Szabosi;jm1a4914-1.jpg

Desiatky tisíc divákov si prišli do Orechovej Potône užiť víkend plný akcie a sprievodného programu vrátane akrobatickej leteckej šou maďarského leteckého esa Gyulu Váriho či tanečnej skupiny Grandees. Ďalšie vrcholné podujatie bude Slovakia Ring hostiť už o 2 týždne: Majstrovstvá Európy motokár na okruhu Slovak Karting Centre.

T. Szabosi;asf76393-4.jpg

Kompletné výsledky

Viac o podujatí



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri