Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

VIII. Rally Lubeník priebežne pre Valouška s Havelkovou

Saturday, 13. 08. 2016 - 08:45, Public relations   

VIII. Rally Lubeník priebežne pre Valouška s Havelkovou

Nočné rýchlostné skúšky VIII. Rally Lubeník potvrdili náročnosť trate a preverili zručnosť jazdcov i spolujazdcov. Rozdiel medzi prvými tromi posádkami je len dve sekundy, zajtra to bude napínavé!

Rally Lubeník 2016 odštartovala svoju závodnú časť dvomi piatkovými rýchlostnými skúškami na trati medzi Sirkom a Lubeníkom. Zo 49 štartujúcich dvojíc šampionátu došlo do cieľa 43. S pretekmi sa rozlúčili Richard Pravda s Ondrom Krajčom, Tomáš Fusko s Jakubom Slovákom a Mário Csente s Petrom Těšinským. Pre technickú poruchu odstúpili aj Pavol Nagy s Pavlom Kušnierom, Marian Kekeňák so Zdenkom Bystránom a Ivan Olšavský s Petrom Bartkom, avšak všetky tri posádky prejavili záujem reštartovať v zajtrajšej druhej sekcii.

Tibor Szabosi;h7p2856-5.jpg

Obe rýchlostné skúšky vyhrali posádky na vozidlách WRC. Zatiaľ čo v RS1 sa tešili bratia Jaro a Erik Melichárekovci na Forde Fiesta RS WRC, tak v RS2 to boli Tomáš Ondrej s Adamom Gomorim na Škode Fabia WRC, ktorí naviazali na skvelý výsledok z Tatier. Priebežná prvá pozícia patrí Pavlovi Valouškovi s Veronikou Havelkovou na Škode Fabia R5, ktorá skončila v oboch RS na druhom mieste. Jej náskok pred druhými Melichárekovcami je však len 0,5 sekundy. Tretie miesto patrí priebežne Grzybovi s Hundlom na Forde Fiesta R5, so stratou dvoch sekúnd. Neďaleko za nimi sa nachádzajú aj Ondrej s Gomorim. Piata priečka, avšak už s väčšou stratou 14,5 sekúnd patrí Majerčákovi s Vejačkovou.

Zajtra čaká na posádky šesť rýchlostných skúšok na dvoch tratiach RS 3/5/7 Chválová a RS 4/6/8 Ratková. Nechajme sa prekvapiť kto sa napokon stane absolútnym víťazom ôsmeho ročníka súťaže.

Neoficiálne výsledky po RS2
1. VALOUŠEK-HAVELKOVÁ, ŠKODA Fabia R5 12:38.3
2. MELICHÁREK-MELICHÁREK, FORD Fiesta RS WRC +0.5
3. GRZYB-HUNDLA, FORD Fiesta R5 +2.0
4. ONDREJ-GOMORI, ŠKODA Fabia WRC +3.6
5. MAJERČÁK-VEJAČKOVÁ, FORD Fiesta R5 +14.5

Zdenka Tamášová
Tlačový tajomník VIII. Rally Lubeník

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri