Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vettel odišiel s popáleným zadkom

Saturday, 28. 10. 2017 - 10:10, Ľuboš Kašický   

Vettel odišiel s popáleným zadkom

Tri veľké ceny nám ostávajú do konca tohtoročnej sezóny F1. Hamilton má v Mexiku svoj druhý mečbol, no história nás už neraz prekvapila. Čo nám pripraví tento víkend?


Piatkové voľné tréningy veľa vzrušenie neprinášajú. Dokonca ani na takej špinavej a šmykľavej trati, ako je tá mexická. O jediné prerušenie dopoludnia sa postaral domáci Alfonso Celis, ktorý dostal „jednotréningovú" šancu povoziť sa vo Force India. Po šmyku však skončil v bariére a asi na desať minút zaviali červené vlajky. Popoludní sme tiež videli „červenú", no to len Romain Grosjean vykrúcal svoj monopost a nechal na trati úlomky, ktoré bolo treba pozbierať.

mcl01-7.jpg

Najzaujímavejším šmykom piatkových tréningov bol azda ten od Lewisa Hamiltona. Angličan prebrzdil uprostred popoludňajšieho piatkového tréningu a odpísal jednu sadu pneumatík. Našťastie zastavil auto tesne pred bariérou a do depa sa mohol vrátiť po vlastných kolesách.

me06-13.jpg

Nie najpríjemnejší zážitok mal Sebastian Vettel, ktorý si doslova vo ferrari popálil zadok. V okolí sedadla je totiž uložená batéria rekuperačného systému a zdá sa, že z nej niečo vytieklo. Vettel hlásil, že ho niečo popálilo na zadku. Možno kyselina, alebo spustený hasiaci prístroj (špekuloval). Každopádne došiel pomaly do depa a na kombinéze mal takmer vypálenú dieru na zadku. Že by ho nakopal osud za všetky tie premárnené šance v tomto roku?

fe01-28.jpg

Poslednou zaujímavosťou piatkových tréningov je už iba päť mladíkov, ktorí sa dopoludnia objavili v monopostoch. Najrýchlejší z nich bol Tóno Giovinazzi, ktorého posadil do auta (na odporúčanie Ferrari) tím Haas namiesto Magnussena. V tíme Sauber zasa oddychoval Ericsson, aby sa mohol povoziť Čarly Leclerc. Vo Force Indii zamkli v motorhome Ocona, ktorému sa vyhrážajú Mexičania zabitím, že robí problémy ich miláčikovi Perezovi a preto si tím udobril domácich šancou pre Alfonsa Celisa.

foi01-5.jpg

Samostatný prípad je tím Toro Rosso. Ten v piatok potvrdil, že definitívne v ich službách skončil nemilovaný Rus Daniil Kvyat a až do konca sezóny budú jazdiť Pierre Gasly a Brendon Hartley. „Obaja sú to skúsení a perspektívni piloti. Potrebujeme si ich vyskúšať, kým uzavrieme zostavu na rok 2018," tvrdí šéf tímu Franz Tost. O budúcnosť Kvyata sa už nikto nezaujíma, no Gaslyho ešte dopoludnia striedal málo známy rodáka z Jakarty, Ind Sean Gelael.

str07.jpg

V popoludňajšom tréningu už však nebol čas na experimenty a nováčikovia už svoje zážitky vstrebávali v motorhome pri džúse. Dodajme, že už dopoludnia padol traťový rekord, keď najrýchlejším v FP1 bol Bottas na mercedese. Popoludní sme rekord ešte posúvali a novým najrýchlejším mužom v Mexiku sa stal Ricciardo na redbulle. Mimochodom redbullu trať zjavne sedí a vyzerá to na vydarený energetický záver sezóny.

str04.jpg

V sobotu to však môže vyzerať všetko zasa inak. Pre časový posun nezabudnime, že tretí voľný tréning začína o sedemnástej nášho času a kvalifikácia večer o dvadsiatej. V noci sa navyše mení letný čas znova na zimný a tak aj preteky v nedeľu sa budú jazdiť o 20.00 nášho času.

fp2-res-9.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri