Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Veľké prekvapenie pre Drotára-Bánociho!

Saturday, 01. 11. 2014 - 13:27, Martin Trenkler   

Veľké prekvapenie pre Drotára-Bánociho!

Prešovčania Igor Drotár-Vladimír Bánoci súťažia spolu na rýchlostných skúškach rally už vyše 40 rokov. Aj keď sa hovorí, že vekom športová výkonnosť zákonite klesá, o týchto dvoch pánoch tesne pred 60-kou sa to veru povedať nedá.

Majstrovstvá Slovenska v rally skončili tento rok na druhom mieste absolútne a prvom vo svojej triede. Igor Drotár sa však stal aj absolútnym majstrom Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, čím si ako jediný v histórii - nielen Slovenska, pripísal výnimočný rekord: dva absolútne tituly v dvoch disciplínach. Takéto výsledky si zaslúžia skutočný obdiv. Aj preto im uplynulú stredu usporiadala skupina priateľov jedno veľké prekvapenie.

Tibor Szabosi;h7p1695-5.jpg

Na čele tohto „spiknutia" stál známy prešovský hudobník a saxofonista Mário „Gapa" Garbera spolu s futbalistom Matúšom Pekárom. Vzápätí sa k nim pripojili aj ľudia blízki dvojici Drotár-Bánoci. Výsledkom bol nezabudnuteľný večer plný silných emócií a kvalitnej hudby so živou kapelou, ktorú zostavil „Gapa".

Celá akcia ostala pred Igorom a Vladom v úplnom utajení. Privítal ich potlesk a miestnosť vyzdobená originálnymi predmetmi z tejto sezóny. Obaja hlavní hrdinovia večera neskrývali šok z prekvapenia. Nasledovali ďakovné príhovory a odovzdávanie darčekov od ich blízkych priateľov a známych. Potom už nastúpila jedinečná hudobná „jam session," ktorá trvala do rána.

Tibor Szabosi;h7p1774-5.jpg

„Keď som vchádzal dnu, zbadal som známe tváre," povedal pre prešovský Korzár Igor Drotár a pokračuje: „Vravím si, to snáď nie je možné. Až keď som videl to pozadie, tak mi došlo, že to pre nás pripravili prekvapenie. A je to niečo úžasné. Nedá sa to opísať slovami. Ťažko mi opisovať emócie, ale môžem povedať, že už mám pár rokov za sebou, a akciu, ktorá by tak silne emočne na mňa zapôsobila, si nepamätám. To boli naši najbližší, fanúšikovia, priatelia, ľudia od srdca na milimetre, alebo priamo v srdci a oni to pre nás pripravili. S tým som nerátal. Myslel som, že až taký úspech sme nezožali. No vidím, že sme si to asi zaslúžili. Čo ma neskutočne teší, máme okolo seba skvelých ľudí."

Tibor Szabosi;h7p1887-2.jpg

K tomuto prekvapeniu sa pre Korzár vyjadril aj Vlado Bánoci: „Za tých takmer 40 rokov, čo pretekáme, sme boli na rôznych vyhlasovaniach súťaží i sezón. No vždy sme tam išli plánovane, lebo nás tam niekto pozval. Toto tu bolo fakt mimoriadne, lebo sme o tom nevedeli. Úplne sme boli prekvapení."

Martin Trenkler/RPM

Fotogaléria z podujatia

Tibor Szabosi;h7p2319-4.jpg

Tibor Szabosi;h7p2240-4.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri