Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Veľké nemecké očakávania v tíme Mini

Thursday, 18. 08. 2011 - 12:08, Katarína Ďurecová   

Veľké nemecké očakávania v tíme Mini

Továrny tím Mini čaká po Sardínii a Fínsku ďalšia výzva - asfaltové Nemecko. Na rozdiel od prvých dvoch podujatí, kde bolo cieľom najmä najazdiť kilometre v súťažnom prostredí, teraz chce šéf tímu David Richards od jazdcov, aby ukázali, čo v Mini WRC skutočne je..

Na Nemecko sa, samozrejme, už teší asfaltový špecialista Dani Sordo: „Toto je rally, na ktorú sa skutočne teším. Mám rád tamojšie rýchlostné skúšky a to vo všetkých troch oblastiach - vo viniciach, vo vojenskom priestore a i na normálnych cestách. Je tu veľa vláseniek, ktoré sú veľmi odlišné od zákrut, ktoré máme v Španielsku. Vždy si treba pamätať, že vo vojenskej oblasti Baumholder je veľa veľkých kameňov, takže si treba dávať pozor na defekty. Osobitne si užívam jazdu vo viniciach - cesty tam sú úzke a rýchle. Vždy sa na nás prídu pozrieť tisícky fanúšikov, čo je skutočne veľmi pekné. Očividne, rally je v Nemecku veľmi populárna, takže pre nás bude dobré, pretože Mini bude mať „domácu" podporu", vyjadril sa Sordo, ktorý hádam po prvý krát vo WRC bude môcť naplno rozvinúť svoje asfaltové schopnosti bez toho, aby ho limitovali tímové príkazy.

Vladislav Maschl;img-2410-1.jpg

Na prvé asfaltové podujatie sezóny sa teší i Kris Meeke: „Myslím si, že je to úžasná rally. Absolvoval som ju už trikrát a vždy to bola dobrá skúsenosť. Máte tu vinice, Baumholder a spolkovú krajinu Sársko. Počasie sa tu môže často meniť, čo je ďalšia výzva", hovorí.

Meeke sa rozhovoril na sezónu, kedy boli s Danim Sordom v jednom tíme: „Najlepšie spomienky mám z roku 2005, keď som tu v juniorskej kategórii bojoval s Danim a po troch dňoch s dvoma rýchlostnými skúškami do konca nás delilo šesť sekúnd. Nanešťastie som potom dostal defekt, ale i tak to bol fantastický boj", spomína Kris Meeke a pokračuje: „Toto podujatie mám taktiež rád preto, lebo je medzi fanúšikmi také populárne. Koná sa v strede Európy, takže je pre fanúšikov ľahké sa tam dostať. Viem, že by som tam mal mať veľkú podporu, pretože mnoho mojich priateľov sa tam tiež chystá", zakončuje Kris Meeke.

Vladislav Maschl;img-5669-2.jpg

„Od Nemecka máme vysoké očakávania. Mini sa ukázalo počas nedávneho asfaltového testu v Taliansku ako veľmi sľubné a obaja jazdci mi povedali, že majú veľmi veľkú dôveru v to správne nastavenie. Najmä Dani Sordo má túto rally veľmi rád. Na rozdiel od Fínska, kde našou hlavou prioritou bolo najazdiť cenné súťažné kilometre, v Nemecku chceme od oboch jazdcov aby ukázali, čoho je Mini skutočne schopné", hovorí David Richards.

Najlepším výsledkom Daniho Sorda z tejto rally je trojica druhých miest z rokov 2006, 2008 a 2010 a víťazstvo v kategórii JWRC v roku 2005. Kris Meeke počas svojich čias v JWRC túto rally absolvoval trikrát, ako už bolo zmienené v článku, najlepšie skončil v roku 2006, kedy v kategórii JWRC zvíťazil.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri