Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Lewis Hamilton dominantným víťazstvom VC Abú Dhabí prelomil pretrvávajúcu smolu

Sunday, 13. 11. 2011 - 17:20, Eva Rihová   

Lewis Hamilton dominantným víťazstvom VC Abú Dhabí prelomil pretrvávajúcu smolu

Lewis Hamilton zdá sa pretrhol svoju veľmi nešťastnú šnúru veľkých cien a na okruhu Yas Marina si prišiel pre dominantné víťazstvo, na ktoré čakal od júla tejto sezóny. Čím sa stáva VC Abú Dhabí odlišnou je aj fakt, že na stupnňoch víťazov po prvýkrát v sezóne nevidíme ani jedného jazdca tímu Red Bull a navyše neslávne odstúpenie Sebastiana Vettela krátko po štarte je jeho prvým odstúpením pre technické problémy, ktoré sa do dnešného dňa datovalo k VC Kórejskej republiky 2010.

12695.jpg

Trojicu najlepších dopĺňa Fernando Alonso, ktorý mal v postate ako jediný šancu prehovoriť do boja o víťaznú trofej a Hamiltonov tímový kolega Jenson Button.

12697.jpg

Dvojnásobný majster sveta Sebastian Vettel pritom k zisku triple na okruhu Yas Marina vykročil skvelým štartom. Osudný sa mu však stal prejazd druhou zákrutou, v ktorej sa dostal do divokého šmyku, pričom si to odniesla pravá zadná pneumatika, na ktorej sa objavil defekt. Vettel síce pomalým tempom dokrúžil späť do boxov, mechanici, ale usúdili pokračovanie za nemožné.

12687.jpg

12692.jpg

Lewisovi Hamiltonovi tak nestál nikto v ceste za svojím tohtoročným tretím víťazstvom. Fernando Alonso sa pokúsil si dlhším stintom pred druhou zástavkou v boxoch vybudovať náskok postačujúci na  predbehnutie Lewisa Hamiltona, sympatický pokus od Ferrari však úspešný nebol a rozdiel medzi oboma pilotmi sa už do konca pretekov držal len v bezpečných vzdialenostiach.

12689.jpg

Po rýchlom vypadnutí Sebastiana Vettela, ktorý bol tak odkázaný iba na sledovanie diania na trati z boxov, si rakúska stajňa Red Bull  v týchto pretekoch ako keby maximálne vybrala svoj kúsok smoly, keď  Mark Webber doplatil v boxoch na nepoddajnú pneumatiku a stratil svojou zástavkou viac ako 5 cenných sekúnd. Austrálčan sa snažil získať pevnú pôdu pod nohami stratégiou troch zastávok u mechanikov, pričom tvrdšia zmes Pirreli sa dostala k slovu až v úplne poslednom kole. Tento fakt mu neumožnil prekonať Jensona Buttona na konečnom treťom mieste , s ktorým Webber neľútostne bojoval počas veľkej časti pretekov, avšak aj vďaka chybe v podobe nečakanému šmyku Felipeho Massu, sa nemal jazdec Red Bullu problém dostať aspoň na 4. pozíciu.

12690.jpg

12698.jpg

Duo Mercedesu Nico Rosberg a Michael Schumacher mali hneď v úvodnom kole pôsobivý vzájomný súboj, ktorý napokon pre seba vybojoval mladší Nemec, a teda Rosberg. V celkovom hodnotení skončil Nico Rosberg na 6. mieste, rovnako pred tímovým kolegom Schumacherom, ktorý prekonal ôsmeho Adriana Sutila. Body za 9. pozíciu berie ešte aj druhý z Force Indie Paul di Resta, ktorý dnes nasadil stratégiu jednej zastávky v boxoch a Kamui Kobayashi. Mimo bodovanej desiatky sa nachádza Rubens Barrichello, ktorý svoje účinkovanie na okruhu Yas Marina zakončil 12.miestom a vzhľadom na štart z poslednej rady to je bezpochyby svetlý záblesk víkendu pre Williams. VC Abú Dhabí nedokončili už spomínaný Sebastian Vettel, Jérome d´Ambrosio, Sébastien Buemi a Daniel Ricciardo.

043-medium-1.jpg

Výsledky Veľkej ceny Abú Dhabí 2011:

1. Hamilton McLaren-Mercedes 1h37:11.886
2. Alonso Ferrari + 8.457
3. Button McLaren-Mercedes + 25.881
4. Webber Red Bull-Renault + 35.784
5. Massa Ferrari + 50.578
6. Rosberg Mercedes + 52.317
7. Schumacher Mercedes + 1:15.900
8. Sutil Force India-Mercedes + 1:17.100
9. Di Resta Force India-Mercedes + 1:40.000
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 kolo
11. Perez Sauber-Ferrari + 1
12. Barrichello Williams-Cosworth + 1
13. Petrov Renault + 1
14. Maldonado Williams-Cosworth + 1
15. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1
16. Senna Renault + 1
17. Kovalainen Lotus-Renault + 1
18. Trulli Lotus-Renault + 2 kolá
19. Glock Virgin-Cosworth + 2
20. Liuzzi HRT-Cosworth + 2

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri