Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Valda ide do Prešova bojovať o ďalšie body

Thursday, 27. 04. 2017 - 13:10, Public relations   

Valda ide do Prešova bojovať o ďalšie body

Na konci minulej sezóny sa lúčili so slovenským šampionátom a vtedy ani netušili, že budú jeho súčasťou aj v ďalšom roku. Vďaka podpore slovenského Icari Rally Teamu nastúpili Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou v marci na L Racing 10. Rally Rožňava a teraz majú pred sebou aj 23. Rally Prešov.

Tibor Szabosi;c30i1459-5.jpg

Do kalendára Majstrovstiev Slovenska v rally sa po ročnej prestávke opäť vrátila prešovská súťaž a to vo svojom tradičnom termíne na prelome apríla a mája. So štartovným číslom 1 do nej odštartuje česká posádka úradujúcich slovenských majstrov, Pavel Valoušek - Veronika Havelková, ktorá bude reprezentovať Icari Rally Team. Sympatická dvojica v tíme pre zdravotné problémy nahradila Ondřeja Bisahu a všetko pomaly naznačuje tomu, že to tak ostane aj po zvyšok sezóny.

Martin Paľov;ik8a7883.jpg

Náročnú Rally Prešov už okúsilo mnoho majstrov a nie jeden sa popálil. Súťaž si vyžaduje stabilné rýchle tempo, skvelý rozpis a dobrú voľbu pneumatík. To všetko vie aj jazdec: „Na Rally Prešov sa obaja s Verunkou veľmi tešíme. Keďže nebudeme mať pred súťažou žiadny test, skúsime naviazať na Rožňavu. Neprešlo zas toľko veľa času, takže by to malo byť v poriadku. Prvá sekcia bude veľmi náročná, čaká nás veľa kilometrov bez servisu. Ale pre nás je to fajn, čím náročnejšie, tým lepšie. Určite bude rozhodovať aj počasie, takže sa necháme prekvapiť ako to dopadne," zhrnul Pavel, ktorý svoje jazdecké umenie predvedie opäť na Forde Fiesta R5. „Verím, že s autom sa zase posunieme o niečo ďalej a zžijeme sa s ním. Určite chceme bojovať o najvyššie priečky a ďalej sa zlepšovať v jeho ovládaní".

Tibor Szabosi;c30i2698-5.jpg

Rally Prešov štartuje v piatok prebierkou súťažných posádok a obhliadkou trate. V poobedňajších hodinách sa uskutoční testovacia rýchlostná skúška a od 19. hodiny slávnostný štart súťaže. Na sobotu je pripravených deväť rýchlostných skúšok o meranej dĺžke 91 km. Posádka Pavel Valoušek - Veronika Havelková bude niesť štartovné číslo 1, takže buďte pri trati včas pripravení, aby ste ich prejazd nepremeškali!

Tibor Szabosi;c30i0067-4.jpg

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri