Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Valaška je jednou z najnáročnejších, pripomína Jaro Melichárek

Thursday, 07. 04. 2022 - 14:39, Radovan Szabosi   

Valaška je jednou z najnáročnejších, pripomína Jaro Melichárek

Slovenský šampionát automobilových súťaží pokračuje už nasledujúci víkend druhým podujatím. Tentoraz za riekou Morava. Na štarte nebude chýbať ani topoľčianska posádka Jaroslav a Erik Melichárkovci, jazdiaca vo farbách tímu MELICO RACING.

Topoľčany, 6. apríla 2022 – Po niekoľkých rokoch bude ValMez znova kompletne spojená s Valašským Meziříčím. Okrem rampy, centrály súťaže a „preberačiek“ sa sem vracia aj servisné parkovisko, ktoré tu bolo naposledy v roku 2015. Čerešničkou pre súťažiacich aj divákov bude sobotňajšia 3,5 kilometrová divácka ereska v okolí mestského športového areálu. Obávaná „Valaška“ oslavuje jubilejný 40. ročník a hostí zároveň hneď šesť šampionátov! Okrem českého „majstráku“, českých a slovenských historikov aj European Rally Trophy – Centrál a Central European Zone (CEZ). Nás pochopiteľne zaujíma slovenský šampionát, ktorý sa sem vracia iba tretíkrát. Medzi favoritov na víťazstvo v MSR rely patrí tiež topoľčianska dvojica Jaroslav Melichárek s bratom Erikom Melichárkom, na vozidle Ford Fiesta RS WRC (poznámka: štart. číslo 9). 

img-3770-1.jpg

Melichárkovci vo Valašskom Meziříčí neštartujú prvýkrát a veľmi dobre vedia čo ich čaká. „Je to jedna z najnáročnejších súťaží v bývalom Česko-Slovensko,“ konštatuje Jaro. „Už sme tu štartovali a niektoré úseky si pamätám. Videl som však, že asi polovica súťaže sa jazdí na nových tratiach a tak to bude o to väčšia výzva. Po Slovakia Ringu sme toho na aute veľa nemenili, no myslím si, že sme dobre pripravení. Malým prekvapením pre našich fanúšikov bude predstavenie nové dizajnu, ktorý nám dúfam prinesie šťastie.“ Po nešťastnom úvodnom podujatí slovenskej sezóny na Slovakia Ringu Melichárkovci veria, že „Valaška“ bude pre všetkých šťastnejšia. „Je to veľká tragédia, ktorá zasiahla všetkých ľudí pohybujúcich sa v našom rely športe,“ vracia sa Jaro k smutnej udalosti. „Ruda Kouřila sme všetci poznali a vieme, že bol úzko spätý aj s valašskou súťažou. Nedá sa preto ísť na ValMez a nespomenúť si na neho. Aj takto mu chceme vzdať hold a vysloviť účasť smútiacej rodine a priateľom.“

melico00.jpg

Pozitívnou informáciou je, že uvoľnené protipandemické opatrenia dovolia plnú divácku kulisu, ktorá na „Valaške“ chýbala už dva roky. Práve mestská ereska, ktorou bude vrcholiť program prvej etapy, je veľmi očakávanou oslavou autošportu. Súťaž však začína už v piatok podvečer slávnostným štartom na rampe pred Zámkom Žerotínů v samotnom centre Valašského Meziříčí. Na trať posádky vyrazia v sobotu dopoludnia, kedy je na programe osem rýchlostných skúšok a 78 ostrých kilometrov. V nedeľu 10. apríla rely pokračuje druhou etapou s ďalšou šesticou eresiek (73 km). Dohromady je to teda cez 150 ostrých kilometrov na náročných tratiach. Pre slovenský šampionát je súťaž rozdelená na dva samostatne bodované súťažné dni. Víťazov by sme mali poznať v nedeľu popoludní na cieľovej rampe pred Zámkom Žerotínů.

melico00a.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri