Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

V zozname na Jahodnú už päť placiek

Friday, 05. 05. 2017 - 11:46, Public relations   

V zozname na Jahodnú už päť placiek

Po rakúskom Rechbergu a poľskej Zaluzi príde ako tretia súťaž Majstrovstiev Slovenska v pretekoch do vrchu na rad Moris Cup Jahodná. Prvé domáce podujatie sa uskutoční už čoskoro, v dňoch 19. - 21. mája 2017, na trati dlhej 4 750 metrov.

Tibor Szabosi;c30i7422.jpg

Preteky medzi Alpinkou a rekreačným strediskom Jahodná sú známe svojou rozmanitosťou. Štart a aj celá prvá polovica trate sa nachádza na širokej ceste, kde pre rýchlu jazdu potrebujete nájsť správnu stopu. Druhá polovica trate je úzka a viac zradná a nachádza sa v lesnom úseku. Treba však povedať, že trať bude tohto roku pre všetkých trochu nová. Po výrube stromov, ktoré v minulosti po víchriciach a intenzívnych dažďoch padali na trať a ničili zvodidlá, zmenila svoj charakter. Pre jazdcov sa na nej otvorili úseky, ktoré boli predtým neprehľadné a radikálne sa zmenili aj podmienky pre divákov, keď na vyrúbaných stráňach vznikli viaceré bezpečné divácke miesta.

Tibor Szabosi;c30i8336.jpg

Moris Cup Jahodná je aj v tomto roku zaradená do dvoch medzinárodných seriálov. Prvým z nich je FIA Historic Hill Climb Championship (FIA majstrovstvá historických automobilov), čo je v Európe najvyššia súťaž v pretekoch do vrchu historických špeciálov. Druhým seriálom je „Pohár" vypísaný pre moderné kopcové špeciály a to FIA International Hill Climb Cup (IHCC).

Tibor Szabosi;gh7p9514-1.jpg

Aj vďaka tomuto zaradeniu súťaže sa u nás každoročne zíde nielen množstvo rýchlych jazdcov a zaujímavých vozidiel, ale aj rada dôležitých činovníkov z celej Európy. Technickými delegátmi Medzinárodnej automobilovej federácie FIA budú v tomto roku Domenico Cifaldi z Talianska, ktorý je špecialistom pre historické automobily a Angličan Jonathan Crook pre moderné vozidlá. Pozorovateľom FIA bude Roderick Parkin tiež z Anglicka. Na dodržiavanie športových predpisov budú dohliadať Miroslav Nezval z Českej republiky, Wolfgang Mika z Nemecka a Boris Kočergin. Do funkcie bezpečnostného delegáta SAMŠ nominoval Jaroslava Vadoca. Najzodpovednejšiu úlohu riaditeľa pretekov už tradične preberie Ľubomír Šimko.

Tibor Szabosi;c30i6862.jpg

Zoznam prihlásených sa pomaly plní známymi menami jazdcov zatiaľ hlavne zo zahraničia. Už teraz sa tešíme na dvojicu jazdcov z tímu Nutrend Czech - Václava Janíka a Jiřího Svobodu, ktorí sú najväčšími lákadlami pre divákov, pretože na Jahodnú dovezú dve „placky" Norma M20FC. Navyše Václav Janík už od roku 2012 patrí k víťazom seriálu FIA IHCC a svoje kvality potvrdzuje každoročne aj na Jahodnej. S ďalšími plackami sú prihlásení Richard Meixner, Dušan Nevěřil (obaja Norma M20FC) a Petr Vítek (Osella PA30). Treba uznať, že aj keď zoznam obsahuje zatiaľ len 21 mien, tak už tieto vozidlá naznačujú krásne súboje a „podívanú" pre fanúšikov. A to sme ešte nespomenuli nádherné historické vozidlá, ktoré na Jahodnej uvidíme. Uzávierka prihlášok je už o týždeň, v stredu 10. mája. Všetky dôležité dokumenty sú zverejnené na oficiálnej stránke organizátora pav.rallye.sk.

Zoznam došlých prihlášok

Zdenka Tamášová
Tlačový tajomník Moris Cup Jahodná 2017



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri