Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

V Zaneti vládne po MRC Levoča spokojnosť

Thursday, 07. 02. 2019 - 11:20, Public relations   

V Zaneti vládne po MRC Levoča spokojnosť

Rely je pre väčšinu jazdcov ako droga vyvolávajúca maximálnu závislosť. Skúsite si jedno podujatie, jednu rýchlostnú skúšku a už sa tejto závislosti neviete zbaviť. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa po dlhšom čase postavil na štart meraného úseku Ivan Mutňanský, Majster Slovenska v pretekoch do vrchu 2018 vo svojej triede. MRC Zimná Levoča ho nalákala snehovými podmienkami, ktoré sú na slovenských podujatiach ojedinelé.

Tibor Szabosi;c30i5972-17.jpg

Nejaký ten rok už ubehol od posledného štartu Ivana „Ivika“ Mutňanského. A práve ten posledný štart nebol práve najšťastnejší. Tentokrát sa venovalo príprave omnoho viac času, aj keď, ako to už býva, problémy sa objavili. A to hlavne s novou technikou. Mitsubishi Lancer Evolution X špecifikácie R4 bolo do posledného dňa odchodu na východné Slovensko v rukách šikovných mechanikov, ktorí dokázali hádam aj to, v čo sami neverili. Pripravili kompletné auto v časovom horizonte menej ako dva týždne. Čas úprav a opráv využila posádka, ktorú tvoril Ivan s Petrom Baranom, na testovanie a zoznamovanie sa s fungovaním pneumatík s hrotmi a technikou jazdy na snehu. A tých najazdených hodín a kilometrov nebolo málo. Pozvánku na test využil aj redaktor magazínu AutoGrip.sk Jožko Murárik, ktorý svoj zážitok aj napriek napísanému článku označil ako neopísateľný.

Tibor Szabosi;c30i6202-16.jpg

Mitsubishi pripravené, jazdec a navigátor rovnako. Ide sa bojovať. Vlastne v tomto konkrétnom prípade skôr testovať, či auto bude fungovať tak, ako má. Opatrnejší začiatok prvého meraného úseku priniesol nie veľmi lichotivý výsledok. V princípe o ten ani nešlo. Dôležitejšie boli informácie, že okrem ručnej brzdy funguje úplne všetko. Ďalšie časti súťaže znamenali výrazné zlepšenia. Chalanom zo Zaneti Motorsport sa podarilo prebojovať z 27. miesta po prvej rýchlostnej skúške na celkové 18. miesto. Prvé cenné body do celkového hodnotenia triedy A4 MRC za siedme miesto sú peknou motiváciou.

Tibor Szabosi;c30i7414-16.jpg

Ak by sa bral do úvahy výsledok výlučne v číslach, tak ten nebol oslnivý. Potenciál vozidla a posádky je úplne inde. Ak sa však zoberie do úvahy fakt, že prvé kilometre na novo poskladanom Mitsubishi boli zároveň aj „ostrými“ kilometrami, výsledok Zaneti Motorsport je úplne v poriadku. Čo je však najpodstatnejšie. MRC sa Ivanovi Mutňanskému zapáčilo. Svoju účasť prisľúbil aj na nasledujúcom podujatí, takže fanúšikovia rely sa môžu tešiť ďalšiemu vozidlu v najsilnejšej triede.

Peter Baran, Zaneti Motorsport

Fotogaléria z podujatia Zaneti 3. Zimná Minirally Levoča



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri