Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V triede 8 obhájili titul Konečný s Molčanom

Friday, 13. 09. 2013 - 15:55, Zdenka Frývaldská   

V triede 8 obhájili titul Konečný s Molčanom

Poslednou tohtoročnou súťažou, kde sa rozhodovalo aj o tituloch v jednotlivých triedach DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska, bola obľúbená Rally Košice. Dva súťažné dni počas víkendu 7.-8.septembra, ktorých výsledky sa započítavali do hodnotenia šampionátu zvlášť, priniesli v triede 8 úsmev na tvár opäť posádke Tomáš Konečný - Miroslav Molčan.

Tibor Szabosi;gh7p0347autosportfoto.jpg

Rovnako ako do poslednej chvíle nebolo jasné, kto si odnesie tohtoročný titul absolútneho majstra Slovenska v rally, nebolo rozhodnuté ani v triede 8. O najvyšší stupienok sa tu totiž uchádzali dve súperiace posádky a to Konečný s Molčanom na Honde Civic Type R a Keszi s Helméczym na Seate Leon TDi. Do poslednej súťaže nastupovali s 30-bodovým rozdielom v prospech Konečného. Keďže stále však išlo o 40 bodov a je známe, že Rally Košice vie posádky naozaj veľmi dobre preveriť, nikto nemal nič isté.

Tibor Szabosi;gh7p2860autosportfoto.jpg

V sobotu čakali na súťažiacich štyri rýchlostné skúšky. Prešovčania na Honde začali deň naozaj na plno a svojim súperom nadelili na prvej skúške takmer 20 sekúnd. Aj keď konkurencia nespala a svoju stratu mierne znížila, na prvé miesto sa už nedostala. Bodová nádielka tak smerovala do Prešova, kde sa už po sobote mohli z titulu tešiť Tomáš Konečný s Mirom Molčanom. Nedeľu odštartovali opäť lepšie Prešovčania, no na dvoch predposledných skúškach stratili trochu viac času a Keszi s Helméczym sa dostali v poradí pred nich. Nič to však už nezmenilo na tom, že titul majstrov v triede 8 si v roku 2013 odnášajú Tomáš Konečný s Mirom Molčanom jazdiaci za Slovakia Rally Systém. „Prvý deň nám vyšiel celkom pekne, najviac nám sedela RS Opál. V nedeľu sme sa snažili udržať si tretie miesto v dvojkolkách, ale nepodarilo sa to. Neboli sme však z toho smutní, pretože sme mohli sláviť titul majstrov", zhrnul výsledok z Rally Košice Tomáš.

Matej Pliešovský;dsc-7786-2.jpg

Jazdec zároveň poďakoval aj všetkým známym a fanúšikom, ktorí ho počas tejto sezóny podporili: „Táto sezóna bola naozaj skvelá. Bezproblémovo fungovalo auto, za čo ďakujem môjmu spolujazdcovi, ktorý je zároveň hlavným mechanikom. Za podporu ďakujem svojim rodičom a samozrejme aj Danovi a Miňovi, ktorí sa o auto starali nielen počas pretekov, ale i mimo nich. A v neposlednom rade by som chcel vyjadriť obrovskú vďaku tímu Slovakia Rally Systém a pánom Drotárovi a Bánocimu. Bez ich podpory by sa nám totiž len veľmi ťažko tento rok podarilo obhájiť titul majstrov v triede 8".

scoo

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri