Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Španielsku bude štartovať i Ken Block (rozhovor)

Wednesday, 22. 10. 2014 - 21:26, Katarína Ďurecová   

V Španielsku bude štartovať i Ken Block (rozhovor)

Jedným z jazdcov, ktorých uvidíme na štarte Rallye de Espana bude i známy Američan Ken Block, ktorého sme vo WRC mohli naposledy vidieť ešte v minulom roku v Mexiku, kde skončil siedmy. Block sa, ako obvykle, predstaví za volantom Fordu Fiesty RS WRC. Prečítajte si interview s týmto jazdcom.

Ken, je to už nejaký čas, od kedy sme ťa naposledy videli vo WRC. Ako rýchlo si myslíš, že ti bude trvať, aby si nabral potrebnú rýchlosť?
Ken Block:
„Myslím si, že sadnúť si späť za volant Fiesty WRC špecifikácie bude určite výzva - za jej volantom som nesedel už vyše roka, takže oproti ostatným jazdcom štartového poľa to určite bude veľká nevýhoda. Na tomto podujatí ale štartujem pre zábavu; rýchlostné skúšky v Španielsku sú proste úžasné a rovnako to je i s fanúšikmi. Chcem zajazdiť najlepšie, ako to len pôjde, ale zároveň ostávam realistom."

Hector Segovia;6822338406-a3849d038d-b.jpg

Máš naplánované i nejaké testy?
Ken Block:
„Pred podujatím absolvujem šotolinový i asfaltový test. Vzhľadom na to, ako dlho som za volantom tohto auta nesedel, to je pre mňa proste nutnosť."

Aký je tvoj cieľ v tejto rally?
Ken Block:
„Mojim cieľom je zapretekať si, užiť si to, byť sústredený, uvoľnený a zajazdiť najlepšie, ako to len pôjde. Pokiaľ budem cítiť, že mi to ide, asi sa pokúsim trochu zrýchliť, ale je mi jasné, že na špici bojovať nebudem, takže hlavným cieľom je bez problémov dôjsť do cieľa každej etapy."

Vladislav Maschl;mg-6865-1.jpg

Čo si myslíš o boji o titul vo WRC v tomto roku, najmä o Ogierovi a Latvalovi?
Ken Block:
„Rád ten boj sledujem. Samozrejme, rád by som v tomto boji videl i iné tímy a značky, aby to bolo z pohľadu fanúšika čo najzaujímavejšie, ale šport rozhodne potrebuje najmä boj o čelo, aby bol zaujímavý."

Na čo sa v Španielsku najviac tešíš - či už v aute, alebo mimo neho?
Ken Block:
„Bude zlé, keď poviem, že na španielsku šunku mimo auta, ale čo sa týka uata, tak na rýchlostné skúšky?"



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri