Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Spa víťazstvo Ricciarda a vzájomná kolízia pilotov Mercedesu

Sunday, 24. 08. 2014 - 18:00, Peter Žila   

V Spa víťazstvo Ricciarda a vzájomná kolízia pilotov Mercedesu

Austrálsky pretekár tímu Red Bull vyhral už po tretí krát

 

 

Na belgickom okruhu Spa-Francorchamps zvíťazil vysmiaty Riciardo, pred Rosbergom z Mecedesu a Bottasom na Williamse. Najlepší výkon v tejto sezóne ukázal svojim štvrtým miestom Raikkonen na Ferrari. Jeho tímový kolega Alonso mal problémy na štarte a doplatil na ne päť sekundovým trestom hneď v úvode.

82304.jpg

Aj keď po prvom kole, keď Hamilton s Rosbergom viedli celé štartové pole, to vyzeralo že opäť budeme svedkami dominancie strieborných šípov, nakoniec tomu tak nebolo. Už v druhom kole totiž Nico zaútočil na Lewisa, výsledkom čoho bola ich vzájomná kolízia, pri ktorej Nemec prišiel o časť predného krídla a Brit dostal defekt ľavej zadnej pneumatiky. Kým Rosberg po výmene krídla jazdil stále dobré preteky, Hamilton sa trápil na konci štartového poľa a nakoniec štyri kolá pred koncom odstúpil z pretekov.

82349.jpg

V predposlednom kole zaujal súboj o piate miesto, v ktorom boli Magnussen (McLaren), Alonso (Ferrari), Vettel (Red Bull) a Button (McLaren). Títo jazdci si v tých chvíľach rôzne vymenili pozície, nakoniec prešli cieľom v poradí Vettel, Magnusen, Button, Alonso. Dánsky pretekár sa však zo šiesteho miesta netešil dlho, pretože komisári mu pripočítali dvadsať sekundový trest za blokovanie Alonsa, a tak klesol až na dvanáste miesto.

82404.jpg

André Lotterer z Caterhamu pri svojom prvom vystúpení v F1 preteky nedokončil, okrem neho cieľ nevideli ani Maldonado, Grosjean (obaja Lotus) a Bianchi (Marussia). Ďaľšie preteky sa konajú 7. septembra na legendárnom vysokorýchlostnom okruhu v talianskej Monze.

race-7.png

drivers-7.png

teams-7.png

Foto: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri