Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Silverstone víťazstvo Hamiltona, výpadok Rosbega a nehoda Raikkonena

Sunday, 06. 07. 2014 - 20:00, Peter Žila   

V Silverstone víťazstvo Hamiltona, výpadok Rosbega a nehoda Raikkonena

Britská GP sa rozbehla až po hodine od prvého štartu

 

 

Na okruhu Silverstone sme videli víťazstvo domáceho jazdca Lewisa Hamiltona z Mercedesu, druhý skončil Valtteri Bottas z Williamsu a tretí Daniel Ricciardo z Red Bullu. Všetkému však predchádzalo divoké dianie na trati, ktoré začalo hneď na štarte kde „zaspal" Felipe Massa, po prvej zákrute prišiel menší kontakt medzi Vergneom a Perezom a po výjazde mimo trať a následnom návrate na ňu pomerne silná nehoda Raikkonena.

1-91.jpg

Fínsky pretekár tímu Ferrari sa stal pri svojej nehode v podstate len štatistom, pretože pri návrate z výbehovej zóny späť na okruh prešiel cez nerovnosť, ktorá jeho monopost poslal smerom doprava do najbližšej bariéry, odkiaľ sa odrazil na druhú stranu trate, kde zostal jeho stroj po hodinách stáť. Väčšine jazdcov sa podarilo Kimimu vyhnúť, vrátane Kobayashiho, ktorý musel prejsť cez trávnatú časť. Šťastie nemal vo svojej 200-tej Veľkej cene Brazílčan Massa, ktorý svoj Wiliams už nestihol ubrzdiť a trafil rotujúci monopost z Maranella.

2-80.jpg

Grand Prix Veľkej Británie bola následne na hodinu prerušená, kým usporiadatelia odpratali rozbité Ferrari a vymenili poškodené časti nabúranej bariéry. Po nasledovnom reštarte sa potvrdila rýchlosť Mercedesov, keď Rosberg držal prvú pozíciu a Hamilton sa postupným predbiehaním súperov dostal až za nemeckého pretekára.
K očakávanému súboju o prvé miesto medzi tímovými kolegami však nedošlo, pretože prevodovka Nicovho monopostu začala „štrajkovať", až nakoniec musel z pretekov odstúpiť. Do čela sa tak dostal Lewis a „vydržal" tam až do cieľa.

3-57.jpg

Ďalším spestrením týchto pretekov bol aj útok Gutieréza na Maldonada, keď mexický pretekár „poskytol" svoj Sauber ako odpaľovaciu rampu pre Venezuelčanov Lotus. Ten sa ocitol na chvíľu celý vo vzduchu a po tvrdom dopade prekvapivo pokračoval bez poškodenia ďalej. Vrcholom pretekov však bol súboj o 5-te miesto medzi Alonsom a Vettelom, ktorý trval 14-kôl a ponúkol toľko adrenalínu, že miestami tuhla krv v žilách, keď títo dvaja majstri sveta zvádzali neľútostný súboj o lepšiu pozíciu. Nakoniec z neho vyšiel lepšie nemecký šampión.

4-43.jpg

Táto Veľká cena bola naozaj pre fanúšikov zaujímavá. Uvidíme aká bude tá nasledujúca, ktorá sa koná o dva týždne na nemeckom okruhu Hockenheimring.

race-6.png

drivers-6.png

teams-6.png

Foto: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri