Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

V Rožňave bez pneumatík

Tuesday, 29. 04. 2008 - 10:51,    

V Rožňave bez pneumatíkPo absolútnom prepracovaní podvozku Škody Octavie WRC, ktoré predchádzalo vyškovskému šprintu sa posádka vo farbách Liqui Moly svedomito pripravovala na Rally Rožňava, kde bolo na pláne predovšetkým preveriť zatiaľ teoretické nastavenie. Aj napriek dlhým rokom skúseností legionárov domácich tratí sa však ukázala chyba, tentoraz organizačná.



Igor Drotár:
Rožňava bola prvá rely v mojom živote, počas ktorej som nekúpil ani jedinú pneumatiku. Náš dodávateľ ostal niekde na ceste s pokazeným kamiónom a my sme mali pred štartom tridsať prázdnych diskov a štyri „puky“, ktoré už tri roky používame iba na nakladanie na vozík a možno presuny počas technického preberania. Neostávalo nám iné, ako odštartovať na úplne nefunkčných pneumatikách. Hneď prvé brzdenie bola obrovská krízovka. Úplná katastrofa. O to väčšie bolo naše prekvapenie, keď sme dostali v piatok iba 30 sekúnd.



Igor Drotár:

Sobotné ráno však nebolo o nič lepšie. Kamión sa opraviť nepodarilo a nebyť dobrodinca, ktorý sa odrazu objavil síce nie s novými, ale použiteľnými pneumatikami, neviem čo by sme obuli. V prvom sobotnom kole vyhovovala aj zmes a hneď sa to ukázalo na časoch. Po troch rýchlostkách sme však boli opäť na plátne. A vyzeralo to, že na ďalšie kolo budeme musieť obuť zase naše staré „puky“.
Na naše šťastie Mário Csente práve vypadol, kvôli problémom s motorom a my sme tak prišli k ďalšej sade použitých pneumatík. Jednoducho neuveriteľné...



Napriek pneumatikovej maturite sa posádka jediného WRC v štartovom poli nevzdala a po chybe vedúceho Jožka Béreša v druhom prejazde Uhornou ich delilo od prvenstva iba 16 sekúnd.



Igor Drotár:

Do posledného kola sme išli opäť s dosť ojazdenými pneumatikami a nemali sme šancu robiť také časy ako Jožko. Aj druhé miesto nás však potešilo a dúfame, že potešilo aj našich reklamných partnerov. Teraz nás čaká druhá súťaž v Česku a potom Bratislava. Dúfame, že konečne všetko dopadne tak, ako má a budeme sa môcť pobiť o prvenstvo.







Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri