Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V nočnom Singapure šťastný Hamilton a smutný Rosberg

Sunday, 21. 09. 2014 - 20:00, Peter Žila   

V nočnom Singapure šťastný Hamilton a smutný Rosberg

Britský pretekár sa ujal vedenia v šampionáte

 

 

Nedeľná Veľká cena v Singapure, ktorá sa tradične koná večer pod umelým osvetlením sa stala korisťou Lewisa Hamiltona z Mercedesu, na druhom mieste prišiel do cieľa štvornásobný šampión Sebastian Vettel (Red Bull) a tretí skončil jeho kolega Daniel Ricciardo.

a-3.jpg

Katastrofou boli tieto preteky pre Nica Rosberga (Mercedes), ktorý pre problémy s volantom nevyrazil do zavádzacieho kola zo svojho druhého miesta, ale musel štartovať z boxovej uličky. V samotných pretekoch však kvôli technickým problémom nedokázal veľa, nedarilo sa mu predbiehať ani slabších súperov. V 14-tom kole prišiel do boxov na výmenu volantu, no náhradný mu tiež nepomohol a Nemec preteky predčasne ukončil.

b-1.jpg

V polovici pretekov sa k slovu dostal aj Safety car a to po kolízii Sutila (Sauber) a Pereza (Force India), ktorého predné krídlo sa odlomilo a zostalo zaseknuté pod monopostom. Úlomky ktoré z neho znečistili trať bolo nutné odpratať a tak jazda za bezpečnostným vozidlom trvala až 7 kôl.

c-2.jpg

Po reštarte si Hamilton znova vybudoval slušný náskok, no keď v 57-om kole prišiel na poslednú zastávku v boxoch, nestačilo to a Vettel sa dostal po dlhom čase do vedenia pretekov. Netrvalo to však dlho a Hamilton získal prvé miesto späť a udržal si ho až do konca pretekov, ktoré však boli ukončené odpočítavaním času, pretože trvali 2 hodiny. Víťazstvom si zároveň zabezpečil aj vedúce miesto v hodnotení jazdcov.

d-2.jpg

Zo Singapuru sa kolotoč F1 presúva do Suzuky, kde bude VC Japonska v nedeľu 5.10. 2014 o 8:00 nášho času.

race-9.png

drivers-9.png

teams-9.png

Foto: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri