Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Nemecku Styllex motorsport tesne za stupňami víťazov v JWRC

Wednesday, 28. 08. 2013 - 11:45, Martin Trenkler   

V Nemecku Styllex motorsport tesne za stupňami víťazov v JWRC

Na prvej asfaltovej súťaži Juniorských majstrovstiev sveta 2013 v Nemecku sa predstavila aj posádka tímu Styllex motorsport Martin Koči - Petr Starý s Fordom Fiesta R2. Prioritou na ADAC Rallye Deutschland 2013 bolo doraziť do cieľa a "zrepasovať" psychiku po nepríjemnej havárii na Rally Lubeník, čomu zodpovedalo aj od úvodu zvolené tempo.

styllex-deutschland-1.jpg

Vo štvrtok chalani absolvovali dve rýchlostné skúšky po ktorých figurovali na 7. mieste v hodnotení JWRC. "Začiatok nebol veľmi príjemný, okrem zmeny auta ho pochopiteľne poznamenala i havária v Lubeníku. V úvode som sa v aute necítil najlepšie, s pribúdajúcimi kilometrami som ale získaval potrebnú sebadôveru a verím, že zajtra budeme rýchlejší." komentoval krátko úvod súťaže Martin.
V piatok však hneď na úvod usporiadatelia pre nehodu zrušili RS3 práve vo chvíli, keď stála posádka tímu Styllex motorsport na štarte... Martin s Petrom dostali pridelený náhradný čas a na štart RS4 sa dostali obchádzkovou trasou. V nasledujúcich testoch naznačil Martin svoje možnosti na asfalte, keď skončil štrtý na RS4 aj RS5 a posunul sa v v priebežnom hodnotení JWRC na 4. miesto. V RS6 stúpla chalanom prudko hladina adrenalínu po tom, ako na jednej z odbočiek nestihli dobrzdiť a zaparkovali svoju Fiestu medzi kamenný múrik a elektrický stĺp. Našťastie nedošlo k poškodeniu auta, v priekope ale "nechali" minimálne 20 sekúnd. V závere II. etapy sa posádka trápila s prehrievaním bŕzd, napriek tomu však uhájila štvrtú priečku medzi juniormi.

styllex-deutschland-2.jpg

V sobotu organizátori pripravili mimoriadne náročný program. Zo šiestich testov mali posádky dvakrát absolvovať aj slávnu, viac ako 41 km dlhú RS Arena Panzerplatte. Martin s Petrom začali fantasticky. Druhý čas na úvodnej RS Stein & Wein znamenal aj vďaka problémom súperov posun na brondzovú priečku v priebežnom poradí JWRC. Skvelý výsledok posádka udržala až do RS11. V servise po RS11 začalo pršať a tímová stratégia doraziť do cieľa súťaže a zbytočne neriskovaťvypadnutie z preteku predznamenala ďalší vývoj. Pred záverečnou, už spomínanou RS Arena Panzerplatte strácala posádka tímu Styllex motorsport na tretie miesto 46,3 sekundy. Súťaž juniorských posádok však skončila už pred jej štartom. Organizátori sa pre tragickú udalosť historického vozidla, pri ktorej zahynula holandská posádka, rozhodli posledný test zrušiť.

Tím Styllex motorsport chce i touto cestou vyjadriť hlbokú ľútosť nad touto tragickou udalosťou a vysloviť úprimnú sústrasť pozostalým.
S konečným štvrtým miestom v rámci JWRC na ADAC Rally Deutschland 2013 bola spokojná posádka i vedenie tímu Styllex motorsport.
Martin Koči: "Štvrté miesto medzi juniormi je pre mňa vzhľadom k okolnostiam dobrým výsledkom. Začiatok bol ťažký, okrem zmeny auta som sa musel vyrovnať i s haváriou v Lubeníku, čo vôbec nebolo jednoduché. S pribúdajúcimi kilometrami sa našťastie zlepšovala aj psychika a bolo to vidieť i na dosahovaných časoch. Škoda, že v závere zapršalo, nechcel som na mokrej trati zbytočne riskovať. Som rád, že sme dorazili do cieľa tejto náročnej súťaže a už sa veľmi teším na Korziku a Španielsko. Myslím, že súboje medzi juniormi budú ešte zaujímavé."

Petr Starý: "Na túto rally sme sa od začiatku sezóny tešili, pretože to bol prvý asfalt. Verili sme si, chceli sme zajazdiť dobrý výsledok. Bohužiaľ sme víkend predtým nepekne havarovali v Lubeníku, čo samozrejme ovplyvnilo náš pomalý úvod na nemeckých tratiach. S pribúdajúcimi kilometrami sme sa ale dostávali do želaného tempa a boli sme s niektorými dosahovanými časmi spokojní. Vieme, kde sú naše rezervy a čaká nás ešte veľa práce, aby sme mohli bojovať o najvyššie priečky. Verím však, že sa nám to podarí. Chcem poďakovať všetkým, ktorí nás podporujú a držia nám palce."

Peter Koči: "S výsledkom v Nemecku som vzhľadom k predchádzajúcim udalostiam spokojný. Bezprostredne po nehode v Lubeníku ho hodnotím ako uspokojivý. Prioritou bolo absolvovať celú súťaž a "vyjazdiť" po psychickej stránke nehodu z domácej súťaže. Oproti roku 2012, keď sa v Nemecku Martin pohyboval medzi juniormi na posledných miestach došlo aj napriek tomu, že sme uprednostnili pokojné absolvovanie súťaže pred výsledkom, k výraznému zlepšeniu. Pre Martinovu budúcnosť sú skúsenosti, ktoré tu získal minimálne rovnako dôležité, ako body do hodnotenia Juniorských majstrovstiev sveta za 4. miesto."

Tím Styllex motorsport pokračuje v tohtoročnom programe záverečným podujatím Majstrovstiev Slovenska 2013, ktoré sa uskutoční od 7. do 8. septembra 2013 v Košiciach.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri