Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Monze double Mercedesu, trietie miesto Felipeho Massu a neúspech Ferrari

Sunday, 07. 09. 2014 - 17:00, Peter Žila   

V Monze double Mercedesu, trietie miesto Felipeho Massu a neúspech Ferrari

Hamilton využil Robsbergovu chybu a zvíťazil

 

 

Víťazom VC Talianska na okruhu v Monze sa stal pilot Mercedesu Lewis Hamiton, pred svojim kolegom Nicom Rosbergom, tretí skončil jazdec Williamsu Felipe Massa. Aj keď na štarte britský pilot klesol z pole position na štvrté miesto, postupne sa dostával dopredu až za vedúceho Nemca, no k očakávanému súboju tímových kolegov napokon nedošlo, pretože v 29-tom kole Rosberg urobil chybu v nájazde do prvej šikany, čo Hamilton využil a dostal sa do čela, kde zostal až do konca pretekov.

dcd1407se206.jpg

Podobne zlý štart predviedol aj Valtteri Bottas keď sa prepadol na deviate miesto, no jeho Wiliams bol počas pretekov dostatočne rýchly a tak napokon skončil na štvrtom mieste. Ešte lepšie v Monze dopadol Massa, ktorý tretím miestom predviedol svoj najlepší výsledok pre tím Franka Williamsa. Domáci tím Ferrari dnes veľmi neuspel, Ferando Alonso odstúpil pre poruchu v 29.-tom kole a Kimi Raikkonen skončil na 9-tom mieste aj vďaka päť sekundovej penalizácii Magnussena, za blokovanie Péreza v prvej šikane.

dcd1407se127.jpg

O nejaký ten väčší rozruch v tejto rýchlej Grand Prix sa okrem Rosbergovej chyby dnes postaral v 6.-tom kole Max Chilton (Marussia), ktorý po prejazde druhej šikany nabehol na obrubník, ktorý ho odrazil do najbližšej bariéry a v 52.-hom kole Daniil Kvjat, ktorý po problémoch s brzdením do prvej šikany takmer zostrelil Raikkonena a následne si tak so svojim Toro Rosso nedobrovoľne skrátil trať. O kolo pred tým sme ešte boli svedkami vzájomného kontaktu medzi Grosjeanom (Lotus) a Gutierezom (Sauber), Francúz prišiel o kúsok predného krídla, ktorý Mexičanovi spôsobil defekt zadnej pneumatiky.

dcd1407se172.jpg

Maximálnu rýchlosť v dnešných pretekoch dosiahol Daniel Ricciardo a mala hodnotu 362 km/h.
O dva týždne sa koná Veľká cena Singapuru, ktorá sa tradične ide vo večerných hodinách za umelého osvetlenia.

race-8.png

drivers-8.png

teams-8.png

Foto: TU



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri