Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Mexiku 16 jazdcov s WRC špeciálmi, medzi nimi i Chris Atkinson

Saturday, 18. 02. 2012 - 14:59, Katarína Ďurecová   

V Mexiku 16 jazdcov s WRC špeciálmi, medzi nimi i Chris Atkinson

Štartová listina na tretie podujatie tohtoročného kalendára WRC - mexickú rally obsahuje dokopy len 30 posádok, z toho väčšina z nich sa však predstaví za volantom WRC špeciálu. Okrem jazdcov WRC sa v Mexiku o body pobijú i posádky prihlásené do šampionátu PWRC.

Citroen na toto podujatie nasadí štyri DS3 WRC. V továrenskom tíme uvidíme Sébastiena Loeba, ktorý v Mexiku nebol porazený od roku 2006 a Mikka Hirvonena, za Qatar World Rally Team nastúpi Nasser Al-Attiyah a v Citroen Junior Teame opäť raz uvidíme Thierryho Neuvilla.

Copyright free;img3714.jpg

Na štarte mexickej rally sa objaví i dokopy deväť Fiest RS WRC. V továrenskom tíme uvidíme dvojicu Jari-Matti Latvala, Petter Solberg, v M-Sport World Rally Teame zase duo Ott Tänak, Evgeny Novikov. Okrem nich sa v Mexiku predstavia ešte Henning Solberg, Mads Ostberg zo svojim Adapta World Rally Teamom, či domáci jazdec Ricardo Trivinho, ktorý nastúpi vo Fieste RS WRC, ktorá bola pôvodne rezervovaná pre ešte stále zraneného a nedoliečeného Matthewa Wilsona. Svoju tohtoročnú premiéru si na tomto podujatí odbije i Monster World Rally Team, v ktorom okrem Kena Blocka uvidíme i druhého jazdca - Austrálčana Chrisa Atkinsona, ktorého často krát ohlasovaný, ale zatiaľ nikdy neuskutočnený návrat na trate majstrovstiev sveta, by sa mal tento krát zrejme teda už naozaj udiať.

Ostatné tri WRC špeciály budú z dielne Mini - v tíme označovanom ako továrenskom s názvom WRC Team Mini Portugal uvidíme dvojicu Armindo Araujo, Paulo Nobre a v jedinom Mini z dielne Prodrivu, v ktorom vo Švédsku štartoval Richard Goransson, sa predstaví domáci Francisco Name.

Copyright free;img3238.jpg

Okrem týchto jazdcov sa na mexickej rally predstaví i tím Volkswagen Motorsport v zložení Sébastien Ogier, Kevin Abbring a jazdci či jazdkyne usilujúci o titul v šampionáte PWRC. Sú nimi napríklad Michal Kosciuszko, Benito Guerra, Gianluca Linari či Ramona Karlsson.

Kompletnú štartovú listinu tohto podujatia nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri