Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V Lubeníku získali ďalší pohár a body do seriálu

Thursday, 10. 07. 2014 - 17:19, Public relations   

V Lubeníku získali ďalší pohár a body do seriálu

Pre posádku František Debnár - Anton Volák, jazdiacu na Suzuki Swift neboli trate na Rally Lubeník novinkou. Dvojica, v ktorej navigátorom je Kežmarčan Tóno Volák, okúsili nástrahy rely na Gemeri už v minulom roku ako predjazdci.

Tibor Szabosi;h7p5336-2.jpg

Tento rok to obaja skúsili aj súťažne a zatiaľ sa im v Slovenskom rally pohári (SRP) darí nad očakávanie. Po víťazstve vo svojej triede P1 (do 1400 cm3) na Miskolc rally, prišlo víťazstvo na Rally Prešov a minulý týždeň druhé miesto na Rally Lubeník, keď za víťaznou posádkou Vrábel - Michalec na Daihatsu Charade zaostali iba 4 sekundy. Získané body im zaručujú priebežnú prvú priečku v SRP v triede P1. Do konca sezóny zostávajú ešte tri preteky, Rally Košice, Rallye Tatry a Slovakia ring. Prvýkrát Anton Volák okúsil atmosféru na gemerskej rely pred štyrmi rokmi ako mechanik. „Vtedy som bol v tíme Popradčana Tibora Kovácsa. V minulom ročníku už ako spolujazdec Ferka Debnára vo vozidle predjazdcov, čiže sme boli v organizátorskom tíme spolu s ďalšími ľuďmi z AOS klub Poprad, ktorí mali za úlohu pripraviť jednu z rýchlostných skúšok," spomína A. Volák.

Tibor Szabosi;h7p8734.jpg

Lubeník sa od ostatných rely podujatí na Slovensku odlišuje svojou špecifickou traťou. AOS klub dostal za úlohu pripraviť azda najkrajšiu a najťažšiu rýchlostnú skúšku tzv. Peklo. „Polovica trate sa na „Pekle" ide po asfalte a druhá po rozbitých lesných cestách. Náš najväčší konkurent v triede, Peter Šablatúra musel pre poruchu vozidla odstúpiť a tak sme o víťazstvo súperili s Vráblom na Daihatsu. Oni majú oproti nášmu vozidlu jednu veľkú výhodu - ich auto je vybavené pohonom 4x4, čo sa ukázalo hlavne v lese. Na asfalte sme mali navrch, ale na šotoline sa ukázali prednosti pohonu všetkým kolies. Rely je aj o šťastí, náhode, skúsenostiach o technike, o tom, či pilot nespraví nejakú chybu. Rely je špecifické aj z toho hľadiska, že každé podujatie má iné trate a povrchy," objasnil podmienky na trati nováčik súťaže A. Volák.

Tibor Szabosi;h7p9176-3.jpg

Najbližšie sa dvojica Debnár - Volák predstaví na Mini rally cup Liptov (22. - 23. augusta, obec Jakubovany), ale tentoraz v pozícii organizátorov. František Debnár ako riaditeľ pretekov a Anton Volák ako spoluorganizátor, člen AOS klubu Poprad, ktorý zabezpečuje celý MRC Liptov po technickej stránke. Súťažne ich uvidíme na Rally Košice 5. - 7. septembra.

Jozef Pisch;img-6558-5.jpg

Slavo Petrus

Pozn. red. : Tibor Kovács spolu s Branislavom Novotným na Subaru Impreza, sú po troch podujatiach MRC lídrami v absolútnom poradí.



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri