Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V Lubeníku sa po štvrtýkrát tešili Grzyb s Hundlom

Saturday, 28. 06. 2014 - 17:55, Zdenka Frývaldská   

V Lubeníku sa po štvrtýkrát tešili Grzyb s Hundlom

Víťazom L Racing VI. Rally Lubeník sa stala poľská posádka Grzegorz Grzyb - Robert Hundla s vozidlom Škoda Fabia S2000. Tento skvelý výsledok dosiahla už po štvrtýkrát v rade.

Osem rýchlostných skúšok rozdelených do dvoch súťažných dní čakalo na 35 posádok Majstrovstiev Slovenska v rally v rámci L Racing VI. Rally Lubeník. Preteky sa konali 27. - 28. júna 2014 a boli sprevádzané teplým slnečným počasím. Na štarte sa zišli nositelia známych mien slovenského či zahraničného motoršportu ako Matthias Kahle, Pavel Valoušek, Tomáš Kukučka, Jozef Béreš či Grzegorz Grzyb. Práve posledný menovaný so svojím spolujazdcom Robertom Hundlom vyhrali až šesť rýchlostných skúšok a s náskokom 53 sekúnd sa stali absolútnymi víťazmi i víťazmi v triede 2. „Od začiatku sme súperili s Jožkom, ktorý však odstúpil pre technickú poruchu. Veľmi nás to mrzí, pretože s ním radi bojujeme. Vytvorili sme si veľký náskok a chceli hlavne bez problémov dôjsť do cieľa. Vyhrali sme tu po štvrtýkrát, takže to vyzerá, akoby táto rally bola pripravená pre nás, no my sa tomu veľmi tešíme a dúfame, že to tak ostane aj naďalej", zhrnul jazdec víťaznej posádky.

dsc-0056.jpg

Druhé miesto si na svoje konto pripísala česká posádka Pavel Valoušek - Martina Škardová na Škode Fabia S2000.. Tretie miesto vybojovala nemecká dvojica Matthias Kahle - Christian Doerr so Škodou Fabia WRC, ktorej patrí zároveň prvá priečka v hodnotení triedy 11. Štvrté miesto získali József Trencsényi a Gábor Verba na Forde Fiesta R5 a až piate miesto patrilo prvej slovenskej posádke v zložení Igor Drotár - Vladimír Bánoci na ďalšej Škode Fabia WRC. „Sme maximálne spokojní, aj keď sme túžili ustáť štvrté miesto, no súboj sme prehrali v záverečnej rýchlostnej skúške. Zišla sa tu ťažká konkurencia poľských, českých, nemeckých a maďarských majstrov, takže sme veľmi radi, že práve my držíme slovenskú vlajku", prezradil v cieli Igor Drotár.

dsc-0112.jpg

Do cieľa dorazilo celkovo 23 posádok Majstrovstiev Slovenska. V triede 3 boli tými najrýchlejšími Vlastimil Majerčák s Marcelom Kollárikom prenasledovaní Tiborom Cserhalmim s Petrom Vejačkom. Pekný súboj sa odohrával v triede 6, kde si víťazstvo napokon odniesli Tomáš Fusko s Jakubom Slovákom pred Paľom Nagyom s Paľom Kušnierom. Sedmičky ovládli Jozef Molnár s Milanom Parihusom, osmičky Přemysl Budín s Veronikou Havelkovou a v historikoch sa tešili Ľubomír Sychra s Tomášom Kaválkom.

dsc-0060.jpg

V rámci Slovenského rally pohára si prvenstvo od úvodu až do cieľa udržali Ján Kundlák s Marcelom Hrankom pred Petrom Haluškom s Pavlom Kočíkom a Tomášom Polovkom s Antonom Pitoňákom.

Preteky sa tešili pokojnému priebehu bez vážnejších problémov či havárií. Atmosféru zlepšovalo aj veľké množstvo divákov, ktorých bolo vidieť v servise, pozdĺž trate i na štartovej a cieľovej rampe. Organizátori odviedli skvelú prácu a už teraz sa teda tešíme na ďalší ročník tejto skvelej súťaže.

Zdenka Tamášová
Tlačové stredisko L Racing VI. Rally Lubeník

 

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri