Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V F1 to skúša ďalšia žena

Tuesday, 28. 02. 2017 - 11:11, Ľuboš Kašický   

V F1 to skúša ďalšia žena

Tím Sauber dnes predstavil Kolumbijčanku Tatianu Calderón, ako testovacieho pilota na rok 2017.

23-ročná pretekárka odjazdila vlani celú sezónu GP3 a jej manažment naškrabal dosť peňazí, aby ju dostal do kokpitu monopostu F1. Zatiaľ iba ako testovacieho, respektíve vývojového pilota, no tím Sauber ju dnes oficiálne predstavil a to sa počíta.

Pozícia na ktorej je mladá baba z Kolumbie predstavená vôbec nezaručuje, že si naozaj zajazdí v monoposte aspoň počas piatkových dopoludňajších tréningov. Skôr to vyzerá na únavné testovanie na simulátoroch, no stále je to viac, ako sa zaseknúť v nižšej kategórii. Šanca teda stále žije.

tatiana.jpg

„Ďakujem za príležitosť, ktorú som dostala od Monishi Kaltenbornovej," rozplýva sa šťastím dievča z Noguera. „Veľmi sa teším na spoluprácu s tak skúseným tímom, kde sa môžem mnoho naučiť a urobiť ďalší krok k splneniu môjho sna, ktorým je štart v F1."

My doplňme, že Kolumbíjčanka jazdila od dvanástich rokov na motokároch. V devätnástich odišla do Európy, aby vyskúšala F3. Rok na to vyjazdila pekné siedme miesto v nabitej britskej sérii F3 a následne dostala príležitosť aj v európskom šampionáte F3. Vlani jazdila GP3 počas vybraných víkendov F1, no veľa vody nenamútila. Držme jej teda palce, hoci to zasa skôr vyzerá na pekný marketingový ťah z ktorého finančne profituje tím Sauber. Nebol by prvý, ani posledný.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri