Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

V Dobšinej to už poriadne vrie

Thursday, 19. 07. 2012 - 16:35, Miroslav Majláth   

V Dobšinej to už poriadne vrie

Do štartu TOP podujatia zaradeného do Majstrovstiev Európy pretekov do vrchu na Slovensku - Dobšinského kopca 2012 ostávajú už iba posledné hodiny, v Dobšinej to už poriadne vrie. Mestečko, ktoré je akousi pomyselnou vstupnou bránou do Slovenského raja, sa pomaly, ale o to istejšie zapĺňa pretekármi, ale aj organizátormi pripravujúcimi trať a bezpečnostné prvky okolo nej.

Medzi prvými súťažiacimi dorazil do Dobšinej štvornásobný Majster Európy pretekov automobilov do vrchu Simone Faggioli. Tento fakt sme ihneď využili a Simonemu položili dve krátke otázky.

Tibor Szabosi;co8c9325-5.jpg

Simone, v minulosti si už štartoval na Pezinskej babe. To je však trochu iná trať ako táto v Dobšinej.

„Trať Dobšinského kopca je pekná, veľmi rýchla, s dobrým asfaltom. Prešiel som si ju zatiaľ iba dva, či tri krát, čiže ešte presne neviem označiť brzdné body, ale je fakt pekná a bude aj poriadne rýchla. Na prvý pohľad je vidno, že organizátor tieto preteky pripravuje srdcom a veľmi sa už teším na štart."

img-2095.jpg

A ako sa Ti páči Slovensko ?

„Síce som videl zatiaľ iba cestu medzi Bratislavou a Dobšinou, ale musím povedať, že Slovensko je veľmi pekná krajina. Máte tu však veľmi málo dievčat, tých by tu mohlo byť podstatne viac."

Takže baby, neváhajte a príďte čo najskôr do Dobšinej, ukázať Simonemu ako vyzerajú krásne Slovenky.

Tibor Szabosi;67c8953.jpg

Okrem Simoneho Faggioliho do Dobšinej už dorazili aj niektorí naši jazdi. Medzi nimi treba spomenúť Petra Jureňu, Jara Baránka, či kompletný český Liqui Moly Team.

Tibor Szabosi;co8c9772-5.jpg

Na začiatku sme spomínali, že plné ruky práce majú aj organizátori. Tí práve v týchto hodinách montujú oceľový prechod ponad trať v prvej zákrute, ale aj okolo trate umiestňujú aj 250 metrov betónových panelov a tri kilometre lyžiarskych záchytných sietí. Všetky už spomínané prvky majú v priebehu pretekov prispieť k bezpečnosti nielen samotných jazdcov, ale hlavne divákov.

Tibor Szabosi;co8c9332-5.jpg

Majstrovstvá Európy pretekov automobilov do vrchu - Dobšinský kopec 2012 odštartujú už zajtra, čiže v piatok 20. júla 2012 administratívnym a technickým preberaním súťažiacich a vo večerných hodinách StartUp párty s DJ EKG.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri