Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Bahrajne najrýchlejšie Ferrari. Pozrieť sa prišiel aj Bernie

Friday, 14. 04. 2017 - 19:19, Ľuboš Kašický   

V Bahrajne najrýchlejšie Ferrari. Pozrieť sa prišiel aj Bernie

Piatkové voľné tréningy preverili monoposty v extrémnych teplotách. Druhý tréning sa jazdil pod umelým osvetlením.

 

Na bezpečnej bahrajnskej trati Sakhir sme dnes nevideli žiadne dramatické udalosti. V relatívne pokojných podmienkach piloti odkrúžili svoje tréningové programy a nebyť Massu, ktorý počas prvého tréningu skončil v hodinách, a niekoľkých technických porúch na ďalších monopostoch, tak sa na trati nič mimoriadne neudialo.

fe02-2.jpg

Prvý tréning, ktorý sa kvôli časovému posunu s Európou jazdil až o druhej popoludní, naznačil rýchlosť monopostov z Maranella. Vettel bol o niekoľko desatín rýchlejší, ako za ním figurujúce vozidlá tímu RedBull a stal sa najrýchlejším mužom úvodnej časti. Mercedesy si išli svoje a Bottas s Hamiltonom dokončili tréning na desiatom, respektíve štrnástom mieste.

me01-1.jpg

Predčasne pod chladivé sprchy mohli odísť Vandoorne a Räikkonena, keďže ani mclarenu, ani ferrari nevydržal motor. Zaujímavou skutočnosťou bolo, že sa v kokpite Sauberu znova objavil Pascal Wehrlein, ktorého v úvodných dvoch veľkých cenách nahradil Talian Antonio Giovinazzi. Wehrlein, o ktorom sa vravelo, že nie je zdravotne fit, sa na veľkú noc zázračne uzdravil a tento víkend konečne začne sezónu na ostro.

fe01-4.jpg

Podobne, ako v prvom, tak aj v druhom tréningu zajazdil najrýchlejší čas Sebastian Vettel na ferrari. Nemec bol dokonca o viac, ako sekundu rýchlejší, než vlaňajší najlepší čas z piatkových tréningov a potvrdil, že tohtoročné monoposty sú rýchlejšie aj na Sakhire.

ha01-1.jpg

V mercedese sa už prestali hrať a vyskúšali si aj rýchle kolá, ktoré znamenali druhé miesto pre Bottasa a piate pre Hamiltona. Medzi Ferrari a Mercedes sa natlačil iba Ricciardo s redbullom.

me02-1.jpg

Piatkové časy ťažko označiť za referenčné a preto nebudem robiť predčasné závery. Treba dodať, že v druhom tréningu, ktorý sa začínal o 18.00 miestneho času už pod umelým osvetlením, sa zadymilo z toro rossa Carlosa Sainza a do depa sa pre elektronický problém musel dotlačiť aj rýchly monopost ferrari Sebastiana Vettela. To však boli „najdramatickejšie" udalosti bahrajnského podvečera.

fp2-results-6.jpg

Zajtra je na programe tretí tréning o 14.00 a kvalifikácia o 17.00 nášho času. Po nich už budeme vedieť posúdiť lepšie aktuálne rozloženie síl. Mimochodom, dnes sa prvýkrát v novej sezóne objavil v depe aj Bernie Ecclestone, ktorý musel asi doteraz predýchať jeho odstavenie z riadenia F1.

autosport.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri