Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Už o šesť týždňov štartuje RALLY LIPTOV 2024

Monday, 16. 09. 2024 - 20:31, Public relations   

Už o šesť týždňov štartuje RALLY LIPTOV 2024

Koncom októbra zavíta na Liptov ďalšie významné športové podujatie, ktoré privíta slovenskú špičku automobilových pretekárov na finálovom podniku sezóny Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v rally.

 

T. Szabosi;asf71238-2.jpg

Po poctivých desiatich rokov v nižších kategóriách automobilových súťaží sa Rally Liptov vlani prvýkrát dostala do kalendára Majstrovstiev Slovenska. Premiérovo hostila Slovenský Rally Pohár (SRP) a usporiadateľskou kvalitou súťaže získala kredit na zaradenie sa do najvyššej slovenskej ligy. V závere októbra 2024 sa tak súťaž na Liptove po prvýkrát pôjde ako súčasť Medzinárodných majstrovstiev Slovenska, pod záštitou primátora mesta Litovský Mikuláš, Ing. Jána Blcháča PhD., poslanca NR SR. „Máme veľkú radosť, že sa nám podarí priviesť na Liptov najlepších slovenských rely pretekárov. Zaradenie našej súťaže do hlavného kalendára Medzinárodných majstrovstiev Slovenska si veľmi vážime a vnímame to ako ocenenie našej doterajšej práce. Je to pre nás ďalší záväzok a vynasnažíme sa urobiť všetko, aby sme znova ukázali, že aj u nás na Liptove vieme pripraviť kvalitné automobilové preteky,“ vraví hlavný organizátor súťaže, Marián Buschbacher.

T. Szabosi;jm1a3249.jpg

Ak vezmeme do úvahy všetky predošlé ročníky v nižších úrovniach, tak aktuálna Rally Liptov ponesie už poradové číslo dvanásť. Je naplánovaná na 24. – 26. októbra 2024. Centrum súťaže, vrátane riaditeľstva a servisu, bude v Demänovskej Doline. Slávnostný štart v predvečer súťaže, ako aj cieľová rampa budú situované priamo do centra Liptovského Mikuláša. 12. ročník Rally Liptov 2024 sa bude jazdiť na troch meraných úsekoch, ktoré posádky absolvujú po dvakrát. Počet ostrých súťažných kilometrov je na úrovni približne 75 km, čo predstavuje bodové zaradenie výsledkov s koeficientom 4. Nateraz môžeme prezradiť, že sa pôjde na úsekoch Lúčky, Sliače a Huty.

T. Szabosi;jm1a4326.jpg

„Do štartu súťaže nám ostáva približne šesť týždňov a postupne vás budeme oboznamovať so všetkými dôležitými detailmi. Už čoskoro zverejníme Zvláštne ustanovenia a spustíme prihlasovania sa do súťaže. Pre upresnenie azda treba dodať, že Rally Liptov sa bude jazdiť v rámci Medzinárodných majstrovstiev Slovenska (MMSR a MSR), Slovenského rely pohára (SRP), Regionálneho rely pohára (RRP) a Motorsport Rally Cupu (MRC),“ dodáva riaditeľ súťaže Rally Liptov 2024, Marián Buschbacher.

T. Szabosi;asr69475-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri