Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Úspešné „Rechbergrennen 2014" pre Autotechna Racing Team

Thursday, 01. 05. 2014 - 21:39, Zdenka Frývaldská   

Úspešné „Rechbergrennen 2014

Po dlhej zimnej prestávke sa na štart prvého podujatia Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, zaradeného aj do Majstrovstiev Európy, postavili aj dvaja jazdci Autotechna Racing Teamu, Jaro Baránek a Tomáš Mády. Obaja dosiahli na 42. Internationales Rechbergrennen pekné úspechy a navyše zaujali svojou jedinečnosťou.

Tibor Szabosi;co8c8756-7.jpg

Rakúska kopcová trať o dĺžke 5050 metrov z Tulwitzu do Rechberg-Dorf privítala počas uplynulého víkendu vyše 230 jazdcov z deviatich krajín Európy. Zatiaľ čo Jaro s jeho Ferrari Dino 308 GT4 ako jediný v štartovnom poli zastupoval legendárnu automobilku Ferrari, Tomáš sa zas ako jediný predstavil na vozidle s dieslovým motorom. Jeho Kia Cee´d prešla cez zimu ozdravovacou kúrou, ktorá viedla k zvýšeniu výkonu motora na 230 HP, čo sa viditeľne prejavilo v obrovskom množstve dymu z výfuku, ktorý nadšení fanúšikovia ocenili. Obe autá boli divákmi vďaka ich jedinečnosti obdivované a obskakované. Rakúšania pri Jarovom Ferrari nešetrili poznámkami typu „sehr schön" či „bella macchina".

Tibor Szabosi;co8c9184-9.jpg

Zaradenie súťaže do Majstrovstiev Európy znamenalo, že v sobotu sa trénovalo a v nedeľu už na „ostro" pretekalo. Sobotný program s tromi tréningami, pri účasti toľkých jazdcov, vyzeral zo strany organizátorov naozaj veľmi optimisticky, no napokon všetko ukážkovo zvládli. Veľmi podobne tomu bolo aj v nedeľu a to napriek tomu, že druhá jazda bola poznamenaná viacerými haváriami. Z organizácie Rechbergrennen by si mohol naozaj zobrať príklad nejeden slovenský usporiadateľ kopcov.

Tibor Szabosi;co8c9568-9.jpg

Jaro Baránek zvládol nástrahy trate bez problémov a pri nízkej účasti jazdcov v hodnotení Majstrovstiev Slovenska v historikoch si odniesol prvé miesto. Tomáš Mády musel trochu bojovať s technickými problémami s novým turbom, no aj napriek tomu obsadil 2. miesto v triede E-2000.

img-8556.jpg

Jazdci Autotechna Racing Team odštartujú už tento víkend na druhom podujatí Majstrovstiev Slovenska na Oždianskych serpentínach, kde budú bojovať o ďalšie body do šampionátu.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri