Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Úspech MTB Racingu v rámci FIA Historic Championship v Šternberku

Tuesday, 01. 06. 2021 - 15:13, Miroslav Majláth   

Úspech MTB Racingu v rámci FIA Historic Championship v Šternberku

Slovenský MTB Racing dosiahlo výrazné úspechy v rámci úvodného kola seriálu FIA Historic Hill Climb Championship 2021 dosiahol úspech slovenský slovenský MTB Racing s trojicou jazdcov.

 

Ivan Fodor;asf74258-1.jpg

V moravskom Šternberku odštartoval tohtoročný seriál FIA Historic Hill Climb Championship, ktorého súčasťou je aj slovenský MTB Racing Team. Jeho jazdci bojujú v rámci FIA Historickej Európy každý v inej kategórii, pričom na trati v Šternberku sa im naozaj darilo.

Tibor Szabosi;asr68201.jpg

Pri pohľade do výsledkovej listiny sa počas víkendu najlepšie darilo Marcelovi Beníkovi, ktorý spoločne s vozidlom BMW 2002 ti bojoval o body medzi historikmi v kategórii 1. A treba povedať, že veľmi úspešne, keďže bol najrýchlejší spomedzi všetkých zúčastnených.

Tibor Szabosi;asr69054.jpg

„Bol to riadny súboj. Proti mne hlavne stál veľmi skúsený Vladimír Konicar na rovnakom vozidle BMW 2002 ti. Podarilo sa mi ho v súčte dvoch jázd poraziť o takmer pätnásť sekúnd, s čím som ani nerátal. Z môjho pohľadu to bol nesmierne úspešný víkend,“ povedal po pretekoch vysmiaty Marcel Beník.

Tibor Szabosi;asr68182.jpg

S veľmi silnou konkurenciou v kategórii 3 bojoval Tomáš Beník, keďže proti nemu sa v kategórii postavil medzi inými aj bývalý štvornásobný majster Európy francúzsky v pretekoch automobilov do vrchu, Francúz Jean Marie Alméras jazdiaci na Porsche 935. Tomáš ale nezaváhal a bral v Šternberku body a pohár za tretie miesto.

Tibor Szabosi;asr68991.jpg

Rovnako dobre zajazdil v Šternberku aj tímový nováčik Vojtech Illéš. V konkurencii v kategórii 4 sa nestratil. V cieli mu síce patrilo „až“ piate miesto, ale povedzme si rovno, porovnávať jazdu s BMW 320i a jazdu s monopostmi, na ktorých sa predviedli Vojtovi taliansky súperi sa jednoducho nedá.

Tibor Szabosi;asr69056.jpg

MTB Racing Team čakajú dva voľné víkendy a následne sa trojica jazdcov opäť postaví na štart pretekov Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu  v Ožďanoch.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri