Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Upršaný víkend s víťazným koncom

Wednesday, 02. 06. 2010 - 07:54, T. Szabosi   

Upršaný víkend s víťazným koncom

V dňoch 29.5. a 30.5. sa v českom mestečku Ústi nad Orlicí konali v poradí 3. a 4. preteky M SR v pretekoch automobilov do vrchu. Náš tím Homola Motorsport samozrejme nemohol chýbať.

 

Tibor Szabosi;co8c1906.jpg

Už piatková obhliadka trate s dažďovou prehánkou sľubovala premenlivé víkendové počasie, čo sa aj do bodky vyplnilo. Sobota však bola krásna s relatívne teplým počasím, ale hlavne suchým asfaltom. Tak sme hneď zaútočili na starý osobný rekord (z roku 2004), ktorý sme držali ešte so starým vozidlom Citroen Xsara. Ten padol už pri druhom tréningu, a keďže aj odstup od našej priamej konkurencie bol dostatočný, v tíme panovala pohoda. Takto „nabudení" sme sa vybrali na trať do 1. ostrej jazdy s cieľom zostať na čele a ešte vylepšiť svoje maximum. Lenže malá chyba, po ktorej nasledovali „hodiny" (viď. on-board: http://www.youtube.com/watch?v=Tnkap_8W51A), zhasnutý motor a cúvanie, znamenali koniec nádejam na dobrý výsledok. Aj keď druha jazda bola opatrnejšie, stále však najrýchlejšie v nasej triede, súčet časov znamenal „iba" 2. miesto v triede za bezchybne jazdiacim našim konkurentom Mariánom Grófom.

Tibor Szabosi;co8c1910-1.jpg

Nedeľa začala veľkým dažďom, ale aj naším predsavzatím nerobiť chyby a isť skôr na istotu. Dážď veľmi zamiešal celkovým poradím v preteku. A tak sa stalo, že „plechové" vozidlá boli rýchlejšie ako formule, ktoré nedokázali prebytok výkonu preniesť na vozovku.

Tibor Szabosi;co8c2439.jpg

Náš plán na mokrom kopci nakoniec vyšiel a mohli sme sa tešiť z 3. tohtoročného víťazstva v triede E1 do 1600 cm³.

Výsledky M SR:

Sobota:
2. miesto v triede E1 do 1600 cm³
6. miesto v skupine E1
9. miesto v absolútnom poradí

Nedeľa:
1. miesto v triede E1 do 1600 cm³
4. miesto v skupine E1
6. miesto v absolútnom poradí

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri