Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Unikátne BMW k 100-ročnici Trussardi

Thursday, 01. 12. 2011 - 11:02, Ivan Václavík   

Unikátne BMW k 100-ročnici Trussardi

Na oslavu storočnice módneho domu vytvorili BMW Italia a Trussardi unikátnu edíciu BMW 5 Gran Turismo, ktorá je určená do sériovej výroby v limitovanom počte. Tento výnimočný automobil sa zrodil ako výsledok spolupráce dvoch spoločností, ktorých hlavným poslaním sú inovácie, výskum, štýl a kvalita najvyššieho rangu. Na Slovensko a v celej strednej Európe sa dodnes umiestnilo exkluzívne len jedno vozidlo a my sme si ho mohli detailne pozrieť v priestoroch hotela Kempinski.

bmw5-gt-trussardi5914g.jpg

BMW radu 5 Gran Turismo vzniklo ako kombinácia elegancie, priestrannosti a všestrannosti v doteraz nevídanom štýle. V tomto automobile sa inovatívnym a moderným spôsobom stretávajú charakteristiky luxusného sedanu, moderného všestranného Sports Activity Vehicle a klasického poňatia modelu typu Gran Turismo. Dizajn je sústredený na požiadavky vodiča požadujúceho priestrannosť, exkluzívne prostredie, praktickosť a variabilitu. BMW 5 Gran Turismo uspokojí všetky tieto kritériá v štýle automobilu najvyššej triedy. 

bmw5-gt-trussardi5913g.jpg

Špeciálna verzia BMW 5 Gran Turismo Trussardi je inšpirovaná svetom kože a rukavíc, charakteristickým pre značku z talianskeho Milana. Pre túto edíciu so štylistikou z dielne Trussardi, sú typické tak exteriérové modifikácie, ako aj luxusné prvky v interiéri. Pre exteriér padla voľba na exkluzívnu farbu - charakteristickú teplú hnedú metalízu, ktorá dostala názov Heraldic Brown. Lak sa nanáša v troch vrstvách a jeho farba sa mení podľa uhla dopadu svetla.

Copyright manufacturer;bmw-5-series-gt-trussardi-6.jpg

Niektoré prvky, napríklad mriežka chladiča, zadný pás a doplnky shadow-line, majú lakovanie vo farbe karosérie, zatiaľ čo pás v prednom nasávacom otvore je matný tmavo sivý. Zliatinové disky (dizajn Double spoke 316) majú priemer 20 palcov, ich povrch bol vyleštený tak, aby ladil s unikátnym vzhľadom automobilu. pričom vpredu sú pneumatiky veľkosti 245/40 a vzadu rozmer 275/35. Dva chrty greyhound, ako symbol módneho domu Trussardi, sa objavujú na erbe na predných blatníkoch v blízkosti smeroviek - ako ďalšia identifikácia tejto špeciálnej edície.

Copyright manufacturer;bmw-5-series-gt-trussardi-12.jpg

Aj interiér BMW 5 Gran Turismo Trussardi je rovnako exkluzívny. Sedadlá sú potiahnuté špeciálnou kožou vo farbe Leather Glove Beige s kontrastnými stehmi, čo vytvára sofistikovaný motív, inšpirovaný historicky preslávenými rukavicami z archívu Trussardi. Ďalší dotyk elegancie pridávajú interiéru logá Trussardi, spájajúce tradíciu a modernu, v embosovanej podobe na opierkach hlavy a na stredovom paneli.

Úlohou zachytiť spoluprácu medzi BMW a Trussardi a ilustrovať jemné detaily novej verzie BMW radu Gran Turismo Trussardi poverili fotografa Pierpaola Ferrariho. Ten strávil celý deň spolu s Tomasom Trussardim, členom predstavenstva Trussardi Group a manažérom špeciálnych projektov, s unikátnym BMW 5 GT by Trussardi. Fotografie vznikali v monumentálnej časti mesta Bergamo - v Casa Trussardi, ako aj
na námestiach a v uliciach historického centra mesta.

Copyright manufacturer;bmw-5-series-gt-trussardi-16.jpg

Z technického hľadiska vychádza premiérové BMW 5 Gran Turismo z modelu 530d xDrive. Radový trojlitrový šesťvalec tohto modelu je špičkovým agregátom BMW: kľuková skriňa je celá z hliníka, turbodúchadlo má variabilnú geometriu. Výsledkom je potrebná dynamika. Maximálny výkon auta dosahuje 180 kW (245 k) pri 4 000 otáčkach, krútiaci moment 540 Nm vrcholí už pri 1 750 otáčkach. Táto pozoruhodná sila znamená akceleráciu z 0 na 100 km/h za 6,9 sekundy. Maximálna rýchlosť BMW 530d xDrive Gran Turismo je 235 km/h.

Copyright manufacturer;bmw-5-series-gt-trussardi-17.jpg

Verzia Trussardi bude v ponuke pre celú modelovú paletu BMW radu 5 Gran Turismo - teda aj pre ďalšiu naftovú motorizáciu BMW 535d Gran Turismo (300 k), ako aj obe benzínové modifikácie 535i (306 k) a 550i (407 k). Všetky motory, dostupné pre BMW 5 Gran Turismo, môžu byť doplnené inteligentným pohonom všetkých kolies BMW xDrive.
Limitovanú edíciu BMW 5 Gran Turismo Trussardi si môžu zákazníci objednať ako špeciálnu verziu ktoréhokoľvek BMW 5 Gran Turismo. Čas, potrebný na jeho úpravu, je približne šesť týždňov a cena balíka okolo 16 000 €. Tento konkrétny automobil, ktorý sme mohli obdivovať v hoteli Kaminski je druhým v poradí, ktorý upravili v Miláne v rámci spomínanej edície približne 50 kusov.

bmw5-gt-trussardi5916g.jpg

BMW Group je jedným z najúspešnejších výrobcov automobilov a motocyklov na svete a zahŕňa značky BMW, MINI a Rolls-Royce. Ako globálna spoločnosť prevádzkuje 24 výrobných závodov v 13 krajinách a má globálnu obchodnú sieť vo vyše 140 krajinách.

Trussardi je synonymom pre výnimočnosť, diskrétnu eleganciu a neustále experimentovanie. Trussardi Group založil v roku 1911 Dante Trussardi v meste Bergamo. Špecializuje sa na produkciu luxusných odevov a doplnkov pre mužov i ženy. V priebehu celého roku 2011 oslavuje svoju storočnicu sériou iniciatív a špeciálnych projektov po celom svete. Aktuálne pôsobí v móde, dizajne, umení a gastronómii.

Fotogaléria BMW-5-Series-GT-Trussardi



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri