Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Úderný víkend Ivana Kačeriaka na Jankovom Vŕšku

Wednesday, 05. 08. 2015 - 00:40, Martin Trenkler   

Úderný víkend Ivana Kačeriaka na Jankovom Vŕšku

Jankov Vŕšok sa do značnej miery podobá na trate rally. Sled technických zákrut v lese s bariérami prekliato blízko a k tomu klzký povrch aj za sucha môžu priniesť úspech, aj pád. Alebo úspech aj pád... V prípade Ivana Kačeriaka trofej, aj odťahovku.

Jankov Vŕšok so svojimi 3700 m nie je vôbec dlhý kopec. Má však 27 zákrut, ktoré na vás číhajú, ako aj vy na nich. Občas vyhráte vy, občas ony. Ivan si so svojou Hondou Civic Type R vyjazdil v sobotu opäť tretie miesto v triede A-2000. Nedeľa však priniesla trochu iný príbeh...

Tibor Szabosi;h7p2784-9.jpg

Ivan Kačeriak: „V sobotu to bolo o pneumatikách. Mám okruhové gumy, ktoré sa ťažšie zohrievajú. Ale vedel som, čo mám obuté. V prvom tréningu som síce dostal hodiny, no v tom druhom som ich už dokázal zohriať. Prvá jazda mi celkom vyšla, až na ten štart - som asi nepoučiteľný - tak ako na Babe som opäť zle zaradil dvojku na štarte. Až druhá jazda bola super, tam som skončil tretí. Ešte nemám takú techniku ako súperi, v tomto sa musíme zlepšiť.

Tibor Szabosi;h7p2532-6.jpg

V nedeľu som si už dal pozor a v druhom tréningu som zrýchlil. Zo začiatku to držalo, tak som ešte pridal. No sedmičku som dosť zrezal a zadné gumy ma nepodržali. Vľavo som chytil obrubník, rozsekal gumu a už sa mi to nepodarilo zrovnať; trafil som čelne do zvodidiel na druhej strane. Posunul som ich asi o meter... Odniesol si to chladič, rameno aj koleso. Našťastie máme všetky diely, okrem chladiča."

Motoršport nie je najlacnejší šport, no kým vám to nevyúčtuje na zdravý sám pánboh, je všetko relatívne v poriadku. Patrí to k tomu... Prípravy na Ostrú Lúku môžu začať.

Tibor Szabosi;h7p6136-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri